Dostları onu unuttu

Güncelleme Tarihi:

Dostları onu unuttu
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2008 16:53

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis Beldesi'nde akciğer kanserinden ölen sinema oyuncusu 76 yaşındaki Senih Orkan, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. ‘Sinemanın kötü adamı’ emektar sinemacı Orkan'ın cenaze törenine hiçbir sanatçı dostunun katılmaması ‘vefasızlık’ olarak nitelendi.

Haberin Devamı

Yeşilçamın siyah-beyazlı dönemlerinin ünlü yıldızları ile birlikte rol aldığı filmlerde çoğunlukla ‘kötü adam’ rolleriyle tanınan evli ve 4 çocuk babası Senih Orkan'ın, koyu taraftarı olduğu Beşiktaş'ın bayrağına sarılan cenazesi öğle vakti Turgutresi Camii'ne getirildi. Burada, Orkan'ın eşi Necla Orkan, kardeşi Sayra Orkan, kızı Yaprak Dalkılıç, oğlu Toprak Orkan'a Turgutreis Belediye Başkanı Anavatan Partili Ali Server Yazgan ve vatandaşlar başsağlığı diledi.

Hiç bir sanatçının gelmediği cenöze töreninde konuşan Necla Orkan, bu vefasızlığın üzüntüsünü artırdığını söyledi. Necle Orkan, “Yine de kimseye kırgın değilim. Telefon edip, telgrafla başsağlığında bulunanlara teşekkür ediyorum. O, sinemada kötü kalpli ama yaşamda melek gibi bir yüreğe sahipti. Bodrum'da nur içinde yatacak. Eşim, Beşiktaş fanatiğiydi. Vasiyeti üzerine, tabutuna Beşiktaş bayrağı serdik” dedi. Törende, Orkan'ın sinir krizi geçiren kardeşi Sayra Orkan, yakınları tarafından sakinleştirildi.

Orkan'ın cenazesi kılınan namazın ardından bir süre omuzlarda taşındıktan sonra cenaze aracıyla Karabağ Mezarlığı'na götürülerek, gözyaşları arasında toprağa verildi.

Haberin Devamı

Senih Orkan, bir çok filmde Fatma Girik, Fikret Hakan, Sadri Alışık, Ayhan Işık, Cüneyt Arkın, Filiz Akın, Kartal Tibet, Hülya Koçyiğit, Yılmaz Güney, Zeynep Değirmencioğlu ve Hulusi Kentmen gibi ünlü sanatçılarla oynadı. Orkan'ın rol aldığı filmler arasında ‘Cilali İbo Köşkte’, ‘Hırsız’, ‘Karaoğlan’, ‘Yeşil Ejder’, ‘Mor Defter’, ‘Keşanlı Ali Destanı’, ‘Ayşecik’, ‘Üç Tekerlekli Bisiklet’, ‘Altın Çocuk Beyrut’ta’ ve ‘Hacı Murat’ bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!