Dört yıldızlı gözaltı fırtınası

Güncelleme Tarihi:

Dört yıldızlı gözaltı fırtınası
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 23, 2010 00:18

Balyoz Güvenlik Harekât Planı soruşturması dahilinde planlanan operasyonun hazırlığı önceki akşam başladı.

Haberin Devamı

Ergenekon savcıları ile irtibatlı çalışan İstanbul Terör ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, gözaltılar için dört ilde önlem aldı. Bilgi sızmaması için ekiplere gözaltına alacakları isimler bildirilmedi. Ve dün sabah düğmeye basıldı. Ankara’da emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın Gölbaşı’ndaki evinin kapısını saat 08.00’de çalan sivil polisler, savcılığın gözaltı kararını ilettiler. Hazırlanmak için yarım saat izin isteyen Fırtına, yanına küçük bir el çantası alarak saat 08.30 sıralarında polislerle ayrıldı.

Dört yıldızlı gözaltı fırtınası

Beyaz Saray’dan Vatan Caddesi’ne
Eski 1. Ordu Komutanı olan Orgeneral Ergin Saygun, Yaşar Büyükanıt’ın karargâhında Genelkurmay İkinci Başkanı olarak görev yaptığı sırada Başbakan Tayyip Erdoğan ile birlikte 5 Kasım 2007’de ABD Başkanı Bush’la Oval Ofis’te yapılan görüşmelere katılmıştı.

Haberin Devamı

 Kelepçe takılmadı

Aynı saatlerde eski 6’ncı Kolordu (Adana) Komutanı emekli Korgeneral Ayhan Taş, eski Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanı emekli Korgeneral Engin Alan, emekli Albay Hasan Basri Artan, emekli Albay Mustafa Çalış, emekli Kurmay Albay Yusuf Ziya Toker ve emekli Tümamiral Ali Deniz Kutluk da gözaltına alındı. Gözaltına alınan generallere kelepçe takılmadı. Yedi eski komutan THY’nin tarifeli uçağıyla İstanbul’a gönderildi. Savcılığın gözaltına alınması talimatını verdiği çoğu albay rütbesindeki 8 muvazzaf subayla ilgili karar ise Ankara Garnizonu’na iletildi. Talep askeri makamlarca hemen Genelkurmay Başkanlığı’na iletildi. Genelkurmay Başkanlığı’nın gözaltı kararı ile ilgili savcılık talimatının yerine getirilmesi emri üzerine askeri inzibatlar, lojmanlara giderek 8 subayı gözaltına aldı. İstanbul’da dün eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun, eski 1’inci Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan, eski Kuzey Deniz Saha Komutanı emekli Oramiral Ahmet Feyyaz Öğütçü, emekli Tümgeneral Ali Karababa ve emekli Albay Kubilay Aktaş, sabah saatlerinde evlerinde gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Sağlık kontrolü yapıldı

Ardından eski Donanma Komutanlığı Kurmay Başkanı emekli Tümamiral Özer Karabulut, emekli Kurmay Albay Emin Küçükkılıç gözaltına alındı. Evlerinden sabah saatlerinde alınan emekli komutanlar, Fatih Adliyesi’ndeki adli tabiblikte sağlık kontrolünden geçirilip Terörle Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

SoruÅŸturma kapsamında, Ä°zmir’de eski Güney Deniz Saha komutanı emekli Koramiral Lütfü Sancar, emekli Â

http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/ifade_banner.jpg
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/basbug_lanet.gif
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/misir_basbug.jpg
http://dosyalar.hurriyet.com.tr/haber_resim/mars_tepkiii.jpg


Tuğgeneral A.B.E, Deniz Kurmay Albay Ümit Özcan gözaltına alındı. Üç kişi THY’nin saat 14.30 uçağıyla İstanbul’a götürüldü. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki Güvenlik Komutanlığı’ndan 2008’de emekli olan Tank Kurmay Albay Ahmet Metin Dikici de Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi’nde gözaltına alınarak İstanbul’a götürüldü.

Haberin Devamı

Amir odalarında

Bu arada Balyoz Darbe Planı Operasyonu’nda gözaltına alınan eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına, eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral Özden Örnek, eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Ergin Saygun ve eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu emekli generaller İstanbul Emniyet Müdürlüğü C Blok 3 ve 4. kattaki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ndeki emniyet amiri ve başkomiserlerin odalarına yerleştirildi. Emekli Albaylarla birlikte diğer askerler ise C Blok bodrum kattaki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nün nezarethanesi ile B Blok bodrum kattaki Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün nezarethanesine konuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!