Dört çekerli banka gaspçıları

Güncelleme Tarihi:

Dört çekerli banka gaspçıları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Haberin Devamı

Beylikdüzü - Bankalardan yüklü miktarda para çeken vatandaşları, kendilerine polis süsü vererek durdurduktan sonra gasp eden iki kişi yakalandı.

Polis, başta Garanti Bankası Beylikdüzü Beykent Şubesi olmak üzere şehir merkezine uzak ilçelerdeki bankalardan yüklü miktarda para çeken vatandaşları takip eden, silah zoruyla paralarını gasp eden Mustafa Civelek ve Cafer Karataş'ı ihbar üzerine takibe aldı. Bir süre önce Kadıköy'de polisle girdiği çatışma sonucu ölen azılı gaspçı Ali Kemal Gündoğdu'nun adamı olduğu öğrenilen Civelek, kendisine ait 06 TMT 04 plakalı Mercedes marka lüks otomobille Bursa'ya gitmek isterken Yenikapı'da bindiği feribotta, Cafer Karataş ise Civelek'in verdiği ifade doğrultusunda Şenlikköy'de saklandığı evde yakalandı.

Önceki gün banka önünde yapılan tatbikat sırasında iki gaspçı çalışma yöntemlerini anlattı. Banka içinde para çekenleri izlediklerini, çıkışta takibe alıp gasp ettiklerini söyledi.

Civelek ve Karataş'ın beş ayda beş yaralama, beş kapkaç ve 10 gasp olayına karıştıkları belirlendi. Yapılan aramalarda, yaklaşık 3.5 milyar lira değerinde ABD Doları, Alman Markı ve bir miktar Türk Lirası ile olaylarda kullandıkları bir adet el yapımı 7.65 milimetre çapında tabanca ve 4 adet sahte sürücü belgesi ele geçirildi. Gaspçılara ait üç lüks araca el konuldu. Çetenin firardaki üyesi Hasan Güney'in arandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!