Donarak öldüler

Güncelleme Tarihi:

Donarak öldüler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2007 16:16

Soğuk hava yurtta etkisini arttırıyor. Kayseri, Sivas ve Zonguldak'ta 4 kişi donarak öldü. Bolu'da da süs havuzunun içindeki güvercin donarak telef oldu.

Haberin Devamı

YOLUNU KAYBEDİNDE DONARAK ÖLDÜ

Kayseri'de, Develi İlçesi'nden kent merkezine yürüyerek giderken yolunu kaybeden 40 yaşındaki Mustafa Yılmaz, donarak öldü.

Sivas’ın Divriği İlçesi'nden, çalışmak için arkadaşı Süleyman Karakoç ile birlikte bir süre önce Kayseri’nin Develi ilçesine gelen ancak iş bulamayan Mustafa Yılmaz, önceki gün arkadaşıyla birlikte, kent merkezine yürüyerek gitmek istedi. Yaklaşık 40 kilometrelik yolu Erciyes-Kayseri karayolunu izleyerek yürümek isteyen iki arkadaştan Mustafa Yılmaz, yolunu kaybedip, dağın eteklerinde bulunan İncesu’nun Kızılören Beldesi yakınlarına gitti. Arazide yürürken soğuktan donarak yaşamını yitiren Yılmaz'ın cesedini, yine Kızılören beldesi yakınlarında donmak üzeyken köylülerce kurtarılan arkadaşı Süleyman Karakoç’un ihbarı üzerine bölgede köpeklerle çalışma yapan jandarma buldu. Mustafa Yılmaz’ın cesedi Sivas’dan gelen yakınlarına teslim edildi. Ayakları donan Süleyman Karakoç ise, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesinde tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

SİVAS'TA İKİ KİŞİ DONARAK ÖLDÜ

Sivas’ın Hafik İlçesi'nde iki ayrı köyde biri kadın 2 kişi soğuktan donarak öldü.

Hafik'e bağlı Yeniköy’de oturan 63 yaşındaki Kazım Ceylan, köy dışında donarak yaşamını yitirdi. Dilencilik yaparak geçimini sağlamaya çalışan Kazım Ceylan’ın cesedi, köy yakınlarındaki arazide bulundu. Ceylan’ın banka hesabında 60 bin YTL olduğu belirlenirken, evinde yapılan aramada ise sigara jelatinine sarılı 10 bin YTL civarında para bulundu. Ceylan’ın yalnız yaşadığı ve köyde kimsesinin bulunmadığı anlaşıldı.

Adamlı Köyü'nde ise akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen 34 yaşındaki Aygül Polat, soğuktan donarak yaşamını yitirdi. Polat’ın cesedi sabah köyde birlikte yaşadığı annesi tarafından ahır kapısının önünde bulundu. Polat’ın gece annesinden habersiz dışarı çıktığı ve bir daha içeri girmeyince donarak öldüğü sanılıyor.

Ceylan ve Polat’ın cenazeleri, otopsi işlemlerinin ardından toprağa verildi. Her iki olayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÖZÜRLÜ ÇOCUK DONARAK ÖLDÜ

Haberin Devamı

Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’nde, kaybolan spastik özürlü 13 yaşındaki Erkan Yamaner'in cesedi bulundu. Küçük çocuğun donarak öldüğü belirlendi.

Ereğli’nin Şamlar Köyü’nde oturan Durmuş Yamaner’in 6 çocuğundan biri olan Erkan Yamaner, 19 Aralık’ta kayboldu. Küçük çocuk, yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı.

Dün sabah, Taşkazan mevkiinde dere kenarında bir ceset görenler jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelen jandarmanın yaptığı araştırmada cesedin Erkan Yamaner’e ait olduğu belirlendi. İlk belirlemelere göre, vücudunda herhangi bir yara ve darp izi bulunmayan Erkan Yamaner’in donarak öldüğü belirtildi. Yamaner'in cesedi otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

 GÜVERCİN SÜS HAVUZUNDA DONDU

Bolu'da, soğuk hava nedeniyle pazarda tezgahtaki sebze ve meyveler dondu. Belediye Meydanı'nda buz tutan süs havuzu içindeki bir güvercin de donarak telef oldu. Güvercin, belediye görevlileri tarafından buz tabakası kırılarak çıkarıldı.

Kentte dün gece sıfırın altında 6 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı ve hem yaşamı olumsuz etkiledi. Sabah saatlerinde eksi 1 derece olarak ölçülen soğuk okullarına giden öğrencileri üşüttü. Soğuk hava İhsaniye Mahallesi'nde kurulan pazar yerindeki esnafı da etkiledi. Esnaf, gece kamyonlarla getirdikleri sebze ve meyvelerin üzerini battaniyelerle örtmesine rağmen bir bölümü dondu.

Belediye Meydanı önündeki süs havuzunun yüzeyi de buz tuttu. Bir güvercin de havuzun içinde donarak telef olurken belediye görevlileri, buz tabakasını kırarak cansız kuşu havuzdan çıkardı.

Haberin Devamı

Kent merkezinde soğuk havayla birlikte etkili olan sis de sürücüleri zor durumda bıraktı. Görüş uzaklığı yer yer 20 metreye kadar düştü. Sürücüler, sis lambalarını yakarak ilerlemeye çalıştı. Trafik ekipleri de sürücüleri yavaş gitmeleri konusunda uyardı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!