Domates salçası nasıl yapılır?

Güncelleme Tarihi:

Domates salçası nasıl yapılır
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2018 16:15

Yaz aylarında rahatlıkla bulabildiğimiz sebzeleri, lezzetiyle birlikte kışın da tüketmenin yolu salça veya konserve yapmaktan geçiyor. Özellikle mevsiminde alınan domateslerle yapılan salçalarla yapılan yemeklerin lezzeti katlanıyor. Peki, domates salçası nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Yemeklere tat ve renk vermek içi kullanılan domates salçasını evde de kolayca yapabilirsiniz. Eskiden güneşte uzun uzun kıvam alan domates salçasını şimdilerde tencerede veya fırında pişirmek en kolay yöntem. İşte, hem domates salçasının yapım aşamaları!

Domates Salçası Nasıl Yapılır?

-Öncelikle domateslerinizi bol miktarda su ile yıkayın
-Yıkamış olduğunuz domatesleri istediğiniz büyüklükte doğrayın ,
-Doğramış olduğunuz domateslerin aralarına kaya tuzu serpiştirin
-Bu işlem bittikten sonra üstü kapalı bir biçimde 2-3 gün bekledin
-Bekleme işlemi sırasında domatesleriz kabuklarından ayrılmış olacaktır
-Kabuklarından ayrılmış domateslerinizi karıştırdıktan sonra
-Beklettiğiniz domatesleri bir tencerenin içerisine alın
-Tohumlarını ve saplarını temizlemiş olduğunuz biberleri
-Ardından büyük bir süzgeç kullanarak, domatesleri çekirdek ve kabuklarından arındırın
-Geri kalmış olan domates suyu ve püreyi süzün
-Püre halinde kalmış olan domatesleri büyük bir tencerenin içine alın ve kaynatmaya başlayın
-Suyunu çekene kadar sık sık karıştırın
-Suyu çeken salçayı sıcakken kavanozlara doldurun
-Kavanozun içine bir miktar zeytinyağı koyup kapağını kapatın.
Ve kışın afiyetle tüketeceğiniz domates salçanız hazır..

BAKMADAN GEÇME!