Dolmabahçe’den kadın dikizliyor

Güncelleme Tarihi:

Dolmabahçe’den kadın dikizliyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2013 01:34

Cumhuriyet Bayramı Tandoğan Meydanı’nda ‘Ankara Yürüyüşü’yle kutlandı. Andımız’ın okunduğu ve Gezi sloganlarının atıldığı kutlamada kalabalığa hitap eden CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Gençler diktatörü Gezi olaylarında dize getirdiniz. Bir diktatör var. Kadınların kaç doğum yapacağına, ne zaman doğum yapacaklarına, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır acaba?” dedi.

Haberin Devamı

CUMHURİYET Bayramı’nın 90’ıncı yıldönümü resmi törenlerin yanı sıra miting alanlarında da kutlandı. CHP, DSP, İşçi Partisi ve sivil toplum örgütlerinin desteklediği ‘Ankara Yürüyüşü’ sonrasında on binler Tandoğan Meydanı’nda buluştu. Andımız’ı ve 10’uncu Yıl Marşı’nı okuyan kalabalığa hitap eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bir diktatör var. Ağaç düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, Türk Milleti düşmanı bunlar” dedi. Meydanı dolduranlar, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam” ve “Her yer ODTÜ her yer direniş”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a sert eleştirilerde bulunduğu konuşmasında şunları söyledi:

DİKTATÖRÜ ALAŞAĞI ETTİNİZ

“Mustafa Kemalimiz bu büyük önder, Türkiye Cumhuriyeti’ni sadece ve sadece gençlere emanet etti. Sizler sevgili gençler diktatörü dize getirdiniz. Gezi olaylarında o diktatörün fiyakasını alaşağı ettiniz. Size yürekten teşekkür ediyorum. Bir diktatör var. Kadınların kaç doğum yapacağına o karar veriyor. Ne zaman doğum yapacaklarına, nasıl doğum yapacaklarına o karar veriyor. Hamile kadınların sokağa çıkmamasını öneriyor. Dolmabahçe’de oturup Kadıköy’den gelen kadınları dikizliyor. Bu nasıl bir ahlak anlayışıdır acaba? Kadınlara sesleniyorum. Size seçme ve seçilme hakkını veren bir partinin genel başkanı olarak sesleniyorum. Sizin bedeniniz üzerinden siyaset yapanlara ders vermek sizin boynunuzun borcudur.

Haberin Devamı

4’ÜNCÜ BÜYÜK DEVRİM

Kimsin sen; her söylediğin yerine gelecek. Parlamentoyu kendi arka bahçesi haline getirmeye çalışıyor. Ahdım olsun. CHP iktidarında Türkiye Cumhuriyeti’ni çağdaş uygarlığa taşımak için her türlü mücadeleyi vereceğiz. Cumhuriyet sürekli devrimdir. Şimdi hep birlikte 4’üncü büyük devrimin altına imza atmak durumundayız. Özel yetkili mahkemeleri, sıkıyönetim mahkemelerini, Başbakan’ın emri altında çalışan yargı mahkemelerini iktidarda alaşağı edeceğiz ve o mahkemeleri kapatacağız. Antidemokratik bütün yasaları değiştireceğiz, YÖK’ü kaldıracağız. Tabeladan Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkarıyorlar. Milletvekilimiz soruyor, ‘Efendim tabelaya sığmıyor’ diyor. Asıl senin kafana sığmıyor Türkiye Cumhuriyeti.

Haberin Devamı

CUMHURİYET DÜŞMANI

Karşımızda iktidar yok, AKP devleti var. Valisi, belediye başkanı AKP’li, kaymakamı AKP’li, emniyet müdürü AKP’li. Ama unutmasınlar. Bu ülkeyi kuranlar, en karanlık günlerde aydınlığı yakaladılar. AKP’nin karanlığını yırtıp çöp sepetine atacağız. Üniversiteler üzerine baskı kuruyorlar. Bunlar yeşili çok sevdiklerini söylüyorlar. Hangi yeşili? Dolar yeşilini. Ağaç düşmanı, Cumhuriyet düşmanı, özgürlük düşmanı, Türk Milleti düşmanı bunlar. Andımız’ı da kaldırdılar.
Demokrasi düşmanı bunlar. Bunlar engerekler ve çiyanlardır. ‘Bunları tanı da büyü’ diyor Ahmed Arif. Ayrışmayacağız işbirliği yapacağız, Cumhuriyet’i
yeniden ayağa kaldıracağız.”

Haberin Devamı

İlk kadın şef yönetti

TANDOĞAN Meydanı’nda Cumhuriyet ve Atatürk Orkestrası, 70 kişilik ekiple konser verdi. Orkestrayı, Türkiye’nin ilk kadın şefi İnci Özdil yönetti. Alanda, ‘Ey vatan gözyaşların dinsin yetiştik çünkü’, ‘Hazırlıksız mı sandınız?’ ve ‘Ya yolunda yürürüz ya uğrunda ölürüz’ pankartları açıldı. Ayrıca Çarşı ve TGB pankartları yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!