Dolandırıcının fotoğrafını çekti

Güncelleme Tarihi:

Dolandırıcının fotoğrafını çekti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2009 13:56

BURSA'da otomobil pazarında tanıştıkları galericilere araç satışı için vekalet veren, ancak daha sonra paralarını alamayan 8 kişi dolandırıldıklarını belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Jandarma, dolandırılan kişiler arasında bulunan İlyas Okur'un şüphelenip cep telefonuyla birinin fotoğrafını çektiği 2 şüpheliyi arıyor.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan İlyas Okur, Ali Sancak, Mehmet Yiğit, Nihat Çiftçi, Ramazan Saygın, Hayrettin Men, Arif Tan ve Hüseyin Ferik, Yalova yolu üzerinde bulunan otomobil pazarında tanıştıkları ve kendilerini ‘Umut Otomotiv’in sahibi olarak tanıtan Ertuğrul Gök ve Mahmut Çiftçi ile araçlarının satışı konusunda anlaştıklarını ve bu amaçla vekalet verdikleri bildirerek, araç bedellerini alamadıkları otomobillerinin daha sonra başka kişilere satıldığını söyledi.

Ertuğrul Gök ve Mahmut Çiftçi'ye, otomobil acentelerini görünce inandığını, daha sonra şüpheye düştüğünü, bu nedenle de Ertuğrul Gök'ün cep telefonu ile fotoğrafını çektiğini söyleyen İlyas Okur, yaşadıklarını şöyle anlattı:
“Bize samimi davrandılar. Kaparo da verdiler. İnandık. Kurdukları Umut Otomotivi görünce inancımız arttı. Vekaleti vermemize rağmen paraları alamayınca ben şüpheye düştüm. Ne olur ne olmaz diye Ertuğrul'un fotoğrafını çektim. Sonunda korktuğumuz başımıza geldi. Bize, ‘Önce noterde satışı gerçekleştirelim sonra bankaya gidip paranızı alın’ dediler. Biz de onlara inandık. Satışı gerçekleştirdik, ‘Bankada problem var’ diye bizi günlerce oyaladılar. Bu sırada araçları üçüncü kişilere satıp paraları alarak kaçtılar. İşyerlerini kapattılar. Kendilerinden şikayetçiyim” dedi.

Zanlıların yakalanmasını ve paralarının alınıp kendilerine verilmesini isteyen İlyas Okur, Ertuğrul Gök ve Mahmut Çiftçi'nin dolandırdığı kişilerin çok daha fazla olduğunu sözlerine ekledi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı. Jandarma, İlyas Okur'un cep telefonuyla da çektiği fotoğraftan Ertuğrul Gök ile Mahmut Çiftçi'yi arıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!