Güncelleme Tarihi:
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yaklaşık 10 gün süren teknik ve fiziki çalışmalar sonucu, özellikle Güngören, Fatih, Aksaray, Bahçelievler ve Yenibosna'da faaliyet gösteren bir suç örgütünün tespit edildiği bildirildi.
Açıklamada, suç örgütü üyelerinin, söz konusu semtlerde faaliyet gösteren esnafa kendilerini emniyet personeli gibi tanıtarak iş yerlerinde arama yaptıkları, buralardan, “Markalar kanununa muhalefet ürünler ve kaçak cep telefonları” olduğunu ileri sürdükleri eşyalara el koydukları, tanzim ettikleri sahte tutanaklarla esnaftan maddi menfaat temin sağladıklarının belirlendiği kaydedildi.
Açıklamada, yapılan tespitin ardından 3 ilçede 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiği belirtilerek, operasyon sonucunda 4 kişinin gözaltına alındığı ifade edildi.
Yapılan çalışmalar sonucunda söz konusu kişilerin, telefonla tehdit, nitelikli dolandırıcılık, silah teşhir edilerek ölümle tehdit suçlarını işlediklerinin belirlendiği kaydedilen açıklamada, yakalanan şahısların ev ve üst aramalarında, 2 adet bilye atar tabanca, 1 adet muhabere frekansına ayarlı telsiz, 15 adet bir kısmı şüphelilerce el konulan kaçak telefonun ele geçirildiği, ayrıca, 1 adet Arapça el yazması olduğu tahmin edilen kitap, 40 adet tarihi eser sikke ve bir adet sahte nüfus cüzdanı ile Avcılar'da tekstil işiyle uğraşan bir şahsın iş yerine düzenlenmiş sahte tutanak bulunarak el konulduğu bildirildi.
ASKER FİRARİSİ
Polis yetkilileri, gözaltına alınan şahıslardan Ş.Ç'nin (35) Çanakkale'de asker olduğu birliğinde yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle 45 gün hava değişimi aldığını, izne geldikten sonra bir daha birliğine geri dönmeyerek İstanbul'da dolandırıcılık suçundan tutuklandığını bildirdiler. Yetkililer, cezaevine konulan Ş.Ç'nin yaklaşık 6 ay tutuklu kaldıktan sonra salıverildiğini, şüphelinin cezaevinden çıkacağı sırada asker olduğunun bilgisayar kayıtlarından çıkmadığı için fark edilmediğini ve bu yüzden birliğine teslim edilmeden salıverildiğinin tespit edildiğini kaydettiler.
Yetkililer, Ş.Ç'nin, cezaevinden çıktıktan sonra biri Beyoğlu, diğeri Küçükçekmece Emniyet Müdürlüğünde görevli A.Ö ve S.K isimli polis memurları ile amcasının oğlu S.Ç ile ortak hareket ederek dolandırıcılık yaptığının belirlendiğini ifade ettiler. Yetkililer, Ş.Ç'nin kendisini Mali Şube ve Teröre Mücadele Şubesinde görevli başkomiser olarak esnafa tanıttığını, diğer 2 polis memurunun da kimliklerini göstererek suç işlediklerini bildirdiler.
Gözaltındaki 4 kişi, işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Ş.Ç, asker firarisi olduğu için jandarmaya ait bir minibüsle adliyeye götürüldü.