Doktoralı-kitaplı Bayan Şıllık

Güncelleme Tarihi:

Doktoralı-kitaplı Bayan Şıllık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2012 00:00

Reyhan Şahin, nam-ı diğer Lady Bitch Ray... Almanya onu arsız rapçi olarak tanıyor. Ama o aynı zamanda doktoralı bir dil bilmci. Siyasetçi ve medyacıları eleştirdiği ilk kitabı da bu hafta çıkıyor

Haberin Devamı

Lady Bitch Ray’i (Bayan Şıllık Ray) dört yıl önce Türk-Alman yönetmen Fatih Akın’ın yanındaki uçuk oyuncu olarak tanıdık. Akın’ın yapımcılığını üstlendiği ‘Chiko’ filminde ‘Fahişe Meryem’ rolünü üstlenmişti. Filmin Berlin’deki prömiyerine de Akın’ın yanında jartiyer ve içi çamaşırı giyerek gelmiş, bütün ilgiyi üzerinde toplamıştı.

Bu ilgi yeni de değildi. Lady Bitch Ray 2002’den itibaren rap şarkıları ve radyo programlarıyla hep uç noktaları kovalıyordu. Şarkı sözleri kısmen pornografikti. Keza radyodaki konuşmaları da... Hatta bu yüzden 2006’da Funkhaus Radio’daki işinden de oldu.

Tabii bu Sivas kökenli ve Bremen doğumlu kadının bir de akademik hayatı var. Asıl ismi Reyhan Şahin adıyla bir dilbilimci.  ‘Hip Hop Kültüründe Gençlik Dili’ yüksek lisans tezini Bremen Üniversitesi’nde tamamlamıştı. Müzik ve sinema, bu çalışmalarını pek aksatmamış olacak ki Şahin bu yılın başında aynı üniversitede doktora tezini de tamamladı, hem de en yüksek dereceyle.

Haberin Devamı

Babasının evlenene 65 milyon dolar vaat etiği lizbiyen kıza ilgi büyük

Türkiye’den 7’si kadın 50 aday

Hong Konglu emlak kralı Cecil Chao (76), geçen hafta lezbiyen kızını baştan çıkarıp evlenecek erkeğe 65 milyon dolar vereceğini söyledi. Baba Chao’nun South China Morning Post gazetesinde yayımlanan bu vaadinin nedeni, kızı Gigi’nin (33) birlikte olduğu kadınla, beş ay önce Paris’te yaptığı evliliğin ‘sahte’ olduğuna inanması.
Haber hızla tüm dünyaya yayıldı ve Gigi Chao’ya evlenme teklifleri yağmaya başladı. Türkiye’de de lesbiangigichao.com adında bir internet sitesi kuruldu. Sitenin Genel Yayın Yönetmeni Hakan Aksu “Şimdilik 50 başvuru oldu. Başvuranlardan yedisi kadın ve yaşları 25-27 yaş arasında değişiyor. Erkekler de 25-35 yaş arasında. Gigi taliplerinin ortak özelliği, üniversite eğitimli ve iyi işlerde çalışmaları. Kadın adaylar gayet güzel, erkekler de yakışıklı.” Aksu’nun söylediğine göre adaylar İstanbul ve İzmir’den: “Onlardan izin istedik. Kabul edenlerin fotoğraflarıyla
beraber ayrıntılı bilgilerini sitemizde yayınlayacağız.”

Haberin Devamı

KEP VE ÇAMAŞIRLAR

Kısacası o artık Dr. Bitch Ray. Şu sıralarda da konuk öğretim üyesi olarak doktora sonrası akademik çalışmasını bu kez Hamburg Üniversitesi’ndeki Medya ve İletişim Araştırma Merkezi’nde sürdürüyor. Tam 469 sayfalık doktora tezinin başlığı da son derece ilginç: İslami Başörtüsünün Önemi: Göstergebilimsel Bir İnceleme. Bu tez için Almanya’daki 18’i öğretim üyesi 30 Müslüman kadınla konuşmuş. Şahin’e göre başörtüsü, bu kadınların özgürleşip Batı kültürüne yaklaşması için önemli bir araç.

Tez bitti ama Lady Bitch Ray için durmak yok. ‘Bitchism’ (Kaltaklık) adlı ilk kitabı haftaya yayınlanıyor. Kitaptan ilk bölümler Alman basınına sızdı bile. Politikacı Oskar Lafontaine’den TV sunucularına ve radyodaki eski patronlarına kadar birçok kişi sivri dilinden nasiplenmiş görünüyor.
Bir de televizyon şovu yapmayı planlıyor. Adı mı? Hiç şaşırtıcı değil. Germany’s Next Top-Bitch (Almanya’nın Sonraki En iyi Şıllığı)

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!