'Doğurmayı bilen, bakmayı da bilecek '

Güncelleme Tarihi:

Doğurmayı bilen, bakmayı da bilecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2008 12:01

YASA dışı gösterilere katılarak, polis ve jandarmaya taş atan çocukların ailelerine bazı cezaların verilmesi önerisinde bulunan Adana Valisi İlhan Atış, gelecek her türlü tepkiye rağmen kararlı olduklarını anlatırken, “Doğurmasını bilen analar, çocuklarına da bakmak zorundalar. Biz, bu çocukları hapse atmak yerine, gelin görevini yapmayan anne babaları hapse gönderelim” dedi.

Haberin Devamı

Güney Eğitim Vakfı'nın 14'üncü kuruluş Yıldönümü Balosu'nda konuşan Vali İlhan Atış, vakfın gençleri çağdaş Türkiye'de iş sahibi yapmayı, kendisinin de çocukları korumayı amaçladığını söyledi. Türkiye'nin çağdaş ve demokratik bir ülke olduğunu, her türlü yasal eylem, toplantı ve gösteri yürüyüşünün yapılabileceğini belirten Atış, yasal gösteri yapanları yargıya taşıyacaklarını, yasal gösteri yapanları da koruyacaklarını söyledi. Adana'daki yasa dışı gösterilerde jandarma ve polisin temkinli davrandığını 1 çocuğun bile burnunun kanamadığını anlatan Atış, şöyle konuştu:


“Çocuklarımız o gün yeşil kartla tedavi oldukları sağlık ocaklarını taşlıyor. O gün okudukları okulların camlarını kırıyor. O gün hasta komşuyu almaya gelen ambulansı taşlıyor. Biz ne yapıyoruz; bunlar çocuk olduğu için sesimizi çıkarmıyoruz. Bir tek çocuğumuzun burnu kanamamış, bir tek çocuk yerlerde sürünmemiştir. Çünkü biz ülkemizin geleceğini çocuklarda görüyoruz. Ancak doğurmasını bilen analar, çocuklarına da bakmak zorundadır. 15 çocuk doğurtmayı başarabilen babalar da çocuklarına bakmak zorundadır. Gelin, ülkemizin geleceğini aydınlığa götürelim. Bunun tek çaresi var; çocuklarımız korumak. Bugün Diyarbakır'da gösteriye katılan çocuklar için 25 yıl hapis cezası istendi, 25 yıl. Artık bu çocuklar bitti. Biz diyoruz ki; gelin hapse başvurmadan, çocuklarımızı hapse atmak yerine, görevini yapmayan anne babaları hapse gönderelim. Çocuklarımızı sevelim, koruyalım.”

Adana'da yasa dışı gösterilerin gösterdikleri kararlılık sayesinde durduğunu anlatan Atış, Adana Valiliği olarak gelebilecek tüm tepkilere karşı görevlerini yapacaklarını bildirirken, “Çocuklarımız koruyacağız. Bu sesimizi Adana'daki ana-babalar duydu. Şu an Adana'da gösteri yoktur. Bizim sözümüz; çocuklarına sahip çıkamayan veya çıkmayan ana-balara aittir. Hep beraber Adanamızın, çocuklarımızın, Türkiye'nin geleceğini kurtaralım. Bu çok önemli çok kötü bir oyundur. Bu oyunu hep birlikte bozalım, kardeşliğimize taş attırmayalım” dedi. Vali Atış'ın, konuşması uzun süre alkışlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!