A.A
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2006 12:10
Doğu Anadolu Bölgesi'nde sadece Van'da bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Veteriner Fakültesi Hayvan Hastalıkları Araştırma ve Uygulama Kliniğinde hayvanlar tedavi edilirken, öğrenciler de uygulamalı eğitim alıyor.
YYÜ Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Taşal, hastanede dahiliye, cerrahi, doğum-jinekoloji ve suni tohumlama olmak üzere dört anabilim dalının bulunduğunu ifade etti.
Prof. Dr. Taşal, veteriner fakültesi öğrencilerinin hastanede uygulamalı eğitim aldığını, teorik bilgilerini burada pratiğe geçiren öğrencilerin, alanlarında daha iyi geliştiğini, dolayısıyla hastaneye daha fazla sayıda hayvanın getirilmesini istediklerini kaydetti.
Bölgenin tek hayvan hastanesi konumunda olduklarına işaret eden Taşal, özel veteriner kliniklerinde tedavi edilemeyen vakaların hastanede tedavi edildiğini, her türlü operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti.
Prof. Dr. Taşal, hayvan hastalıklarının mevsimine göre değişiklik gösterdiğini, ilkbahar mevsiminin başlamasıyla en fazla kedi ve köpek hastalığıyla karşılaştıklarını, evlerinde köpek ve Van Kedisi besleyen vatandaşların en fazla bu aylarda kliniğe müracaat ettiğini belirtti. Hastaneye en fazla ineklerin getirildiğini, inekten sonra ikinci sırada kedi ve köpeklerin yer aldığına işaret eden Taşal, hastaneye en az atların getirildiğini bildirdi.
Taşal, hastaneye en fazla ineklerin getirilmesi dolayısıyla yeni bir proje hazırlandığını, 100 bin YTL'lik proje kapsamında büyükbaş hayvanların yatırılarak tedavi edilebileceği teknik donanımlı cihazın alınacağını söyledi.
Hastaneye, acil durumlarda kullanılabilecek hayvan taşıma aracı alınması için de çalışma yürütüldüğünü belirten Taşal, hastanenin modern koşullara kavuşturulması için gerekli çabanın gösterildiğini kaydetti.