Güncelleme Tarihi:
DOĞAN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Begümhan Doğan Faralyalı, Türkiye’deki ortak değerlerin yeniden konuşulmaya başlanması için tasarladıkları ‘Ortak Değerler Hareketi - Müştereklerimizi Keşfedelim ve Geleceğe Birlikte Yürüyelim’ projesi ile çok güzel tepkiler aldıklarını belirterek, “Türkiye’de kutuplaşmanın, güven ve iyi niyet ortamının artması ile azalacağına inanıyorum. Güven ve iyi niyet tohumlarını da müştereklerimizi konuşarak, hatırlayarak ekebiliriz. Bizi biz yapan, Türkiyeli yapan ortak değerimiz. Değerler konusu çok önemli, en etkili özdenetim mekanizması. Değerlerin çok kuvvetli bir yaptırım gücü var” dedi.
YÜZDE 10 GÜVENİYOR
Reklamcılar Derneği’nin LIFT Content Factory işbirliği ile düzenlediği Kristal Elma Festivali’nde konuşan Begümhan Doğan Faralyalı, “Türkiye’de bir süredir devam eden kutuplaşma artık gündelik hayatımıza yansıyan bir hal aldı. Hiçbir konunun özünü konuşamaz olduk. Sanki toplum olarak, bizi birbirimize bağlayan mayamızı hatırlamaya ve geliştirmeye ihtiyacımız var. Türkiye’de karşındakine ‘Güvenir misin?’ diye sorduklarında her 10 kişiden 9 tanesi ‘Hayır’ diyor. Bu kuzey Avrupa ülkelerinde 1 ya da 2” dedi. Bir istisnanın 15 Temmuz darbe girişiminde yaşandığını belirten Begümhan Doğan Faralyalı, “Darbe girişimi sonrasında millet olarak ortaya koyduğumuz ortak tavrın demokrasinin ortak değerimiz olduğunu gösterdi. Bu çok önemli ve milli beraberliğimiz için sürdürülmesi gereken bir tavır” dedi.
ORTAK BİR HAYAL
Begümhan Doğan Faralyalı, “Peki ama ortak değerlerimizi hatırlamak için darbe girişimi gibi büyük bir musibet mi gerekiyor? Doğan Grubu olarak yaklaşık 1 yıldır bu izlenimler ve hisler üzerinde düşünüyor ve ortak değerleri hatırlatmak için bir proje yapalım diye tasarlıyorduk. Sonunda bayramda ‘Ortak Değerler Hareketi - Müştereklerimizi Keşfedelim ve Geleceğe Birlikte Yürüyelim’ projesini açıkladık. Bu projede hedefimiz, Türkiye genelinde müştereklerimizin yeniden konuşulmaya başlanması, hatırlanması, önemsenmesi ve zamanla geliştirilmesi. Nihai amacımız ise müştereklerimizden kuvvet aldığımız, farklılıklarımızın zenginlik olduğu, hepimizin yaşamak isteyeceği ortak bir Türkiye hayali dillendirmek ve bu hayal etrafında buluşmak. Müştereklerimizi ortak değerlerimiz, paylaştığımız pratiklerimiz, hassasiyetlerimiz, önceliklerimiz olarak anlama eğilimindeyiz. Örnek vermek gerekirse, ince belli bardakta çay ve simit, ihtiyacı olana yardım etmek, komşuluk, merhamet… Bunların hepsini Türkiye’nin ortak değerleri, müşterekleri olarak tanımlıyoruz” diye konuştu.
HER GÜZEL ŞEY BİR HAYALLE BAŞLAR
DEĞERLERİN, toplumu yönlendirme ve hareketlerine liderlik etme özelliği olduğunu belirten Begümhan Doğan Faralyalı, şunları söyledi: “Müştereklerimizin bir diğer önemli bacağı da ortak hayallerimiz. Adanalı polis, Antepli savcı ve İstanbullu ev kadını çocukları için farklı şeyler istemezler. Çocuklarımızın nasıl bir Türkiye’de yaşayacağını konuşsak çok da farklı sonuçlara varmayız. Yani toplum olarak, iyi niyet ve güven ile yola çıkarsak, hepimizin yaşamak isteyeceği ortak bir Türkiye hayali kurabiliriz. Ve her güzel şey bir hayalle başlar.”
KAHVELERDE KONUŞULSUN
PROJENİN ilk adımında halka ve toplum önderlerine “Bizim müştereklerimiz nedir?” diye sorduklarını anlatan Begümhan Doğan Faralyalı, “Çok güzel tepkiler aldık, demek ki herkesin bunları konuşmaya ihtiyacı varmış. Birlik olmayı, ait hissetmeyi, bizi biz yapanları konuşmak bizi kuvvetlendirebilirmiş” dedi. İkinci adım olarak geniş bir saha araştırması yaptırdıklarını belirten Begümhan Doğan Faralyalı, şunları söyledi: “Bu adımda, ‘Birey olarak değerlerin ne?’, ‘Toplumda gördüğün değerler ne?’ ve ‘Toplumda görmek istediğiniz değerler ne?’ sorularına cevap arıyoruz. Bunun sonuçlarını 29 Ekim’de paylaşacağız. Bir sonraki aşamada üniversite öğrencilerine gideceğiz. Ardından daha da yayılmak, toplumun kılcal damarlarına kadar inmek istiyoruz. Bu konu büyüyen halkalar şeklinde kahvelerde dahi konuşulsun istiyoruz. Hayalimiz bu. Bunu tek başımıza yapmamızın mümkün olmadığını biliyoruz. Umudumuz biz bir kıvılcım yakalım ve bu kıvılcım herkesin sahiplenmesi ile toplumsal harekete dönüşsün.”
'CEP'TEN TV İZLEME SÜRESİ 7 DAKİKAYI GEÇTİ
TURKCELL Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, ‘cep’ten televizyon izleme oranının günlük 7 dakikadan 25 dakikaya yükseldiğini söyledi. Bunu 6 ayda 40-45 dakikaya çıkarmak istediklerini ve ileriye yönelik yeni hedefleri olacağını belirten Terzioğlu, tüketicilerin hayatında mobil alanda, sadece cep telefonun değil, tabletlerin de yer alacağını belirtti. Terzioğlu, “Artık gezen televizyonlar olacak, TV izleme oranı artacak” ifadesini kullandı. Turkcell olarak hedeflerinin 2018’de toplam telekomünikasyon pazarının liderliği olduğunu hatırlatan Terzioğlu, “Bizi liderliğe taşıyacak itici güçler servisler ve data gelirlerindeki yıllık yüzde 25 büyüme. Turkcell TV Premier Lig resmi mobil yayıncısı oldu, devamı gelecek. Turkcell TV müşteri sayısında 3 yıllık hedefe 1 yılda ulaştık. Turkcell Müzik’te yıllık 200 milyon olan dinleme sayısı 2018 sonunda hedef 800 milyona yükseltmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.
.