Doğa koruma müdürü av alanı açtırıyor

Güncelleme Tarihi:

Doğa koruma müdürü av alanı açtırıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2005 00:00

Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürü Mustafa Kemal Yalınkılıç, av turizminden Almanya’nın 150, Fransa’nın 89, Macaristan’ın 25 milyon dolar gelir sağladığını, Türkiye’deki gelirin ise hálá 5 milyon dolar civarında seyrettiğini belirterek, özel av alanları açtıklarını bildirdi. Yalınkılıç, Türkiye genelinde tırnaklı ve kanatlı hayvanların avlandığı 350 avlak sahası tespit ettiklerini belirtti.

Bu sahaların 100’e yakınının plan çalışmalarının tamamlandığına işaret eden Yalınkılıç, avlak sahalarının özel sektör tarafından işletileceğini açıklayarak şöyle konuştu:

YETİŞTİR YETİŞTİR VUR

‘Özel sektör eliyle yaban hayvanı yetiştirerek avlak sahalarının yönetilmesi ve işletilmesi işini de özel sektöre ihale ediyoruz. Şu ana kadar 7 avlağı özel sektöre verdik. Bu yıl ve gelecek yılın sonuna kadar 100 avlağı özel sektör eliyle yaban hayvanı yetiştiriciliği esasına göre işletmeye açarsak sülün, keklik, yaban tavşanı, yaban keçisi, belli bir süre sonra belki ala geyik, kızıl geyik, yaban domuzu gibi türlerin yetiştirilmesi ve avlanmasında Türkiye hak ettiği yeri alacaktır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!