DNA testi beraati

Güncelleme Tarihi:

DNA testi beraati
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2012 00:00

İzmir’de, zekâ geriliği olan 25 yaşındaki F.S.’nin dünyaya getirdiği çocuğun babası olduğu iddiasıyla 10 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Yılmaz Mimtaş’ı, DNA testi kurtardı.

Haberin Devamı

Karabağlar Belediyesi’nde özürlü kadrosunda temizlik işlerinde çalışan zihinsel engelli Yılmaz Mimtaş (37), bir yıl önce, zekâ geriliği bulunan mendil satıcısı F.S. ile zorla ilişkiye girip hamile bıraktığı iddiasıyla tutuklandı. Hakkında, ‘cinsel istismar’ suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle İzmir 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılan Mimtaş, suçlamaları kabul etmedi.

Mimtaş, “Başka bir kadın ile aramızda rıza ile ilişki geçti. Beni karıştırıyorlar. DNA testi yapılsın, çocuğun babası ortaya çıksın. Ben suçsuzum, bana iftira atıldı” dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yılmaz Mimtaş ile davacı F.S. ve 8 aylık bebek E.S.’den örnek alınıp, DNA testi yapılmasını istedi. 5 ay tutuklu kalan Mimtaş’ı da tahliye etti. Yapılan son duruşmada, DNA testinde, çocuğun babası olmadığı ortaya çıkan Yılmaz Mimtaş, beraat etti. Yılmaz Mimtaş, karar sonrası “Yaşasın adalet” diye bağırdı. Yılmaz Mimtaş’ın avukatı, beraat kararının ardından, 5 ay boş yere cezaevinde yatan müvekkili adına Hazine’ye karşı tazminat davası açacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!