Ersu ABLAK
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2008 00:00
Packard Bell, Gateway ve eMachines’i bünyesine katan Acer, gelecek bilişim trendlerini değerlendirdiği ve stratejilerini dünya ile paylaştığını Acer Global Press Conference 2008’i, 18-20 Eylül’de Budapeşte’de gerçekleştirdi. Hürriyet e.yaşam sizin için bu küresel etkinliği yerinde izledi.
Acer, 1976’da kurulduğundan beri her yıl ortalama yüzde 20 büyüyerek 2008 itibarıyla 14 milyar dolar ciroya ulaştı. 5 bin çalışanıyla tüm dünyaya teknoloji satan bir şirket haline gelen Acer, dünyada en çok kişisel bilgisayar satan firmalar sıralamasında üçüncü, en çok dizüstü bilgisayar satan firmalar sıralamasında ise ikinci sırada. Çin merkezli Acer, Global Press Conference’ta büyümenin süreceğini, 2010 yılında 20 milyar dolar ciroya ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.
Duygusal bağ gerek
Konferansa video konferansla katılan Acer Grup CEO’su J. T. Wang, adı bilinmeyen bir bilgisayar parçası üreticisinden, değerli bir marka yaratmanın uzun dönemli bir stratejinin sonucu olduğunu söyledi. Satın aldıkları firmaları Acer altında birleştiremeyeceklerini, günümüzde müşteri sadakatinin ve müşterinin marka ile özdeşleşmesinin en iyi teknolojik ürünü pazara sunmaktan bile daha değerli olduğunu söyleyen Wang, teknoloji firmalarının markaları ile kullanıcılar arasında duygusal bağlar oluşturmaları gerektiğinin altını çizdi.
Netbook’un yeri ayrı
Acer Inc. Başkanı Gianfranco Lanci ise Netbook olarak adlandırılan yeni nesil dizüstü bilgisayarların, akıllı telefonlar ve günümüzün dizüstü bilgisayarlarının hitap etmediği çok büyük bir pazarın beklentilerini karşılayacağını söyledi. Acer Inc. CIO’su Jim Wong ise dünyada pek çok insanın akıllı telefonlarla yetinemediğini ve dizüstü bilgisayarların da yeterince mobilite sağlamadığına dikkat çekti. Wong, gelecekte tüm bu cihazların birbirini tamamlar nitelik kazanacağını, insanların evde dizüstü, yolda ise akıllı telefon ve Netbook kullanacağını iddia etti. Wong’un çizdiği gelecek tablosunda, masaüstü bilgisayarlar performans ihtiyacı yüksek olan oyuncular ve grafik sanatları ile uğraşanlar tarafından rağbet görmeye devam edecek.