Ceyhun KUBURLU
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2008 00:00
Diyarbakırspor yöneticileri, Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt’ın verdiği moralle şimdi kulübe kalıcı gelir için kolları sıvadı. Kulübün ekonomisini düze çıkarmak için yeni bir proje hazırlayan yöneticiler, bu projeyi Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker aracılığıyla Başbakan Tayyip Erdoğan’a sunacak.
DİYARBAKIR’da 6 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın ardından kuvvet komutanlarıyla birlikte kente giden Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt’ın burada verdiği mesaj Diyarbakırspor yönetimini de harekete geçirdi. "Diyarbakırspor’un Süper Lige çıkması için her türlü desteğe hazırız" diyen Büyükanıt’a kulübün sorunlarını anlatan Başkan Adnan Öktüren’e yardım elini ilk olarak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker uzattı. Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in talimatıyla stadı ışıklandırılan Diyarbakırspo yöneticileri şimdi de ’kalıcı gelir’ projesi hazırladı. Diyarbakırsporlu yöneticiler bu projeyi Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker aracılığıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunmaya hazırlanıyor.
ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPILABİLİR: Futbol kulübünün hem sosyal hem de ekonomik açıdan şehre büyük katkı sağladığını söyleyen Diyarbakırspor Başkanı Adnan Öktüren, "Kulübe kalıcı gelir sağlamamız gerekiyor. Başbakan’a çıkıp bu konuda yardım istemeye hazırlanıyoruz" dedi. Öktüren, bir proje hazırladıklarını belirterek konuyla ilgili çalışmalarını şöyle anlattı: "Birçok Anadolu kulübünün işlettiği tesisler var. Biz de bunlara benzer bir çalışma hazırladık. Bölgede kurulacak bir alışveriş merkezi, spor tesisi veya benzin istasyonu gibi gelir getirici konular üzerinde yardım taleplerimizi Başbakan’a sunacağız."
SPOR TESİSİ İÇİN ÇALIŞIYOR: Başkan olduktan sonra Tarım Bakanı Eker ile sık sık görüştüklerini ve kulübün ekonomik anlamda düzlüğe çıkması için Bakandan büyük destek gördüklerini belirten Öktüren, şöyle konuştu: "Bugüne kadar Diyarbakırspor’un bir tane dikili ağacı bile olmamış. Mehdi Eker kulübe önce tesis kazandırmak için çalışmalar yapıyor. Bize sadece Diyarbakırspor’un değil aynı zamanda bölgedeki tüm gençlerin faydalanabileceği bir spor tesisi için yer konusunda yardımcı olmaya çalışıyor. Diyarbakır’da nüfusun yüzde 42’sini 0-18 yaş arası oluşturuyor. Bölgeye tesis kazandırmanın çok önemli olduğunu gösteriyor."
MAÇ GÜNÜ OTELLER DOLUYOR: Öktüren, "Diyarbakır, bölgede hem sosyal anlamda hem de ekonomik anlamda potansiyeli olan şehirlerin başında geliyor" dedi. "Bu potansiyel süslenmezse kazançlı bir şehir olmaz" diyen Öktüren, şöyle devam etti: "Futbol takımı Süper Lig’de mücadele verirken çevre illerden taraftarlar maçları izlemeye geliyor. Şehrin otelleri doluyor. Esnaf daha çok mesai yapıyor. Şehir ekonomisi canlanıyor."
Stadın ışıklarında Ecevit’in payı var
BUGÜNE kadar birçok siyasetçi Diyarbakırspor için yardım elini uzattı. Bülent Ecevit Başbakanlığı döneminde Diyarbakırsporlu yöneticilerle sık sık bir araya geliyordu. Bu bölgede huzuru sağlamak için futbol takımının önemini sürekli olarak vurgulayan Ecevit takımın stadının ışıklandırılması projesinde de yardım elini uzattı.
Futbolcu kahvehane gezecek, halkla iletişim sağlayacakDİYARBAKIRLILAR’a tekrar futbolu sevdirecek çalışmalar içinde olacaklarını açıklayan Adnan Öktüren, yoksul ailelere kulüp yöneticileriyle gıda ve giyecek yardımı yapacaklarını, çocuklarına da Diyarbakırspor forması vereceklerini söyledi. Öktüren, "Bunun yanı sıra her hafta kulüp yöneticisi ve bir futbolcu bölgedeki kahvehanelere gidip insanlarla yakın iletişim kuracak" diye konuştu.
Diyarbakır’a 8.5 milyar YTL’lik yatırım geldi
DİYARBAKIR Sanayi ve Ticaret Odası ve Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa düzenlediği "Güneydoğu’nun İmajında Medyanın Rolü" konulu panelde konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Diyarbakır, 2003 yılından bu yana 8.5 milyar YTL yatırım aldı" dedi.
Sınır ötesi operasyonun merkezi gibi göstermeyin
DİYARBAKIR Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, sınır ötesi operasyonla birlikte Diyarbakır’ın isminin zikredilmesini eleştirdi. "Kuzey Irak’a yapılan sınır ötesi operasyon, sanki Diyarbakır’dan yönetiliyor ve Diyarbakır hedefteymiş gibi bir
yayın akışı sergileniyor" diyen Kaya, "Diyarbakır’a 100-150 kilometre mesafede bir dağda yapılan çatışma veya operasyon ile ilgili
haberler ve ona eşlik eden arşiv görüntüler, izleyicinin zihninde bu tip çatışmalı ortamların bölgedeki kentlerin gündelik yaşamlarının bir parçasıymış gibi algılanmasına neden olmaktadır" diye konuştu.