Diyarbakır'da seri soyguncu dehşeti

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda seri soyguncu dehşeti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2015 10:56

Diyarbakır’da son bir ayda 7 kuyumcuyu uzun namlulu silahlı kişiler tarafından soyulurken bu sefer bir market yine silahlı kişiler tarafından soyuldu. Yüzleri kapalı eli silahlı kişiler, girdikleri markette çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki paraları alarak kayıplara karıştı. Şehirde önceki gün 250 kuyumcu ‘mal güvenliğimiz yok’ diyerek kepenk kapatmış ve emniyeti protesto etmişti.

Haberin Devamı

Bir marketler zincirinin Diyarbakır’daki şubelerinden birine gelen yüzü kapalı ve silahlı kişiler, marketi kapatma hazırlığı yapan personele silah doğrulttu. Saat 21.00’da yaşanan olayda market çalışanları önce karşı koymaya çalıştı ancak kendilerine uzun namlulu silahlar doğrultulunca bir şey yapamadılar. Kasalardaki paraları alan soyguncular daha sonra marketten ayrıldı. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, olay yeri incelemesi yaptı.

SOYGUNCULAR ESNAFIN KORKULU RÜYASI OLDU

Diyarbakır’da silahlı soyguncular esnafın korkulu rüyası haline geldi. Şehirde son bir ayda 7 kuyumcu soyuldu. En son marketin de soyulmasıyla birlikte silahlı soyguncu vakası bir ayda 8’e çıktı. Diyarbakır’da önceki gün ‘mal güvenliğimiz yok’ diyen 250 kuyumcu yarım gün kepenk kapatmış ardından basın açıklaması yapmıştı. Diyarbakır Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Akkul, soygun olaylarında faillerin yakalanmadığını belirterek, “MOBESE’den trafik cezası kesen, vatandaşları tespit eden emniyet, aynı kameralara 5-10 metre mesafedeki soyguncuları neden yakalamıyor? Acaba soygun sırasında kameralar devre dışı mı bırakılıyor?” diye sormuştu.

Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bulunan asayiş ekipler amirliğinin bir süre önce dağıtılmasının ardından hırsızlık ve soygun olaylarının artması dikkat çekti. Dağıtılan birimin araç ve personeli dört merkez ilçeye gönderildi.

CEZAEVİNE BOMBA ATILDI, EMNİYET 'BİR ŞEY YOK' DEDİ

Bağlar ilçesinde bulunan Diyarbakır E Tipi Cezaevi’ne de el yapımı patlayıcı atıldı. Bunun üzerine cezaevi yetkilileri durumu emniyete bildirdi. Ancak emniyet bölgede her şeyin normal olduğunu belirtti. İkinci kez el yapımı patlayıcının atılması üzerine cezaevi yetkililerinin tekrar emniyeti aradığı ve ‘ikinci kez bomba atıldı’ demesi üzerine emniyetin bölgeye zırhlı araçlarla devriye attığı öğrenildi. Yapılan araştırmada el yapımı patlayıcının cezaevi içinde ana kapının yanına düştüğü birinin patladığı birinin ise patlamadığı anlaşıldı. Cezaevinin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne 200 metre mesafede bulunmasına rağmen olayın yaşanması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!