Diyarbakır'da PKK saldırısı: 2 şehit

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda PKK saldırısı: 2 şehit
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2004 07:59

Diyarbakır'da bir polis noktasına düzenlenen silahlı saldırıda 1 polis memuru ile 1 bekçi şehit oldu.

Avrupa Birliği’nin Genişlemeden Sorumlu Üyesi Günter Verheugen'in Diyarbakır’daki temasları devam ederken, PKK/Kongra- Gel saldırını sürdürdü. Diyarbakır- Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan 500 Evler semtindeki polis noktası, saat 02.00 sıralarında otomatik silahlarla tarandı.

 

PKK/Kongra- Gel üyesi teröristlerin düzenlediği bu saldırıda, nöbet tutan polis Mehmet Fatih Zorlu ile emniyet bekçisi Sehithan Tekin ağır yaralandı.

 

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan Zorlu ve Tekin, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

 

Güvenlik güçleri olaydan sonra alarma geçirildi ve saldırganların kaçış yönüne doğru operasyon başlatıldı. Özel Harekat ve Terörle Mücadele timleri arazide arama başlatırken havanın aydınlanmasıyla birlikte helikopterli timler de devriye görevi yaptı.

 

Diyarbakır Emniyet Müdürü Orhan Okur'un yönettiği operasyonlara yaklaşık bin polis katılırken, polis noktasına yakın köylerde de arama yapıldı.

Diyarbakır Valisi Nusret Miroğlu, Diyarbakır'da polis noktasına düzenlenen saldırı ile ilgili olarak, bu tür olayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birlik ve beraberliğini bozamayacağını söyledi.

Vali Miroğlu yaptığı yazılı açıklamada, dün gece Şanlıurfa karayolu üzerindeki Şehit Yaşar Şimşek Polis Merkez Amirliği'ne bağlı polis noktasındaki görevlilere terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunduğu belirtildi.

Saldırı sonrasında çıkan çatışmada, Asayiş Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Mehmet Fatih Zorlu ile Bekçi Seyithan Tekin'in yaralandığı ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

“Yaralılar kaldırıldıkları Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, şehit olmuşlardır. Bölgede huzur ve güveni bozmaya ve bölge insanın tedirgin etmeye yönelik bu tür insanlık dışı eylemlerin, sağduyulu ve vatansever vatandaşlarımız tarafından nefretle kınandığı ve şiddetle telin edildiği bilinen bir gerçektir. Bu tür olaylar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının birlik ve beraberliğini bozamayacak. Güvenlik güçlerimizin terör örgütleri ile yapmış oldukları mücadele aynı kararlılıkla sürdürülecektir.”

-KULP-MUŞ YOLUNDA MAYIN PATLAMASI-

Açıklamada, önceki gün Kulp İlçesi'ne bağlı Panak Jandarma Karakolu'na ikmal malzemesi götüren 5 araçlık bir askeri konvoyun geçiş güzergahı olan Kulp-Muş karayolunun 20. kilometresinde yola terör örgütü PKK/Kongra-Gel mensuplarınca yerleştirilen mayının uzaktan kumanda ile patlatıldığı bildirildi.

Mayının erken patlatılması nedeniyle olayda ölen ve yaralanan olmadığı belirtildi.

CANLI BOMBA İNTİHAR ETTİ

Haberin Devamı

 

Bu arada Siirt'te yakalanacağını anlayınca intihar eden teröristin kimliği belirlendi.
  
Siirt Valisi Nuri Okutan, yakalanacağını anlayınca tabancayla intihar eden teröristin Şırnak doğumlu Menice Güngen (20) olduğunun belirlendiğini bildirdi.
  
Vali Okutan, teröristin üzerinde bir adet Belçika yapımı Browning marka tabanca, bir poşet içinde de savunma tipi el bombası ele geçirildiğini belirtti.

 

SİİRT'TE YAKALANAN TERÖRİSTİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

  

Öte yandan Siirt'te yakalanan diğer teröristin kimliği belirlendi.

  

Siirt'te önceki gün eylem hazırlığı yaparken yakalanan PKK/Kongra-Gel üyesinin, Şırnak nüfusuna kayıtlı Şefika Adıyaman (21) olduğu tespit edildi.

  

Adıyaman, sevk edildiği adli mercilerce tutuklandı.

  

Adıyaman'ın verdiği ifade sonucu dün Siirt-Kurtalan karayolu üzerindeki otogara düzenlenen operasyonda, terörist Menice Güngen, yakalanacağını anlayınca üzerindeki el bombasının pimini çekmiş, ancak bombanın patlamaması sonucu tabancayla intihar etmişti.

 

 

PKK'LI KADININ BAŞI KESİLDİ


Bu arada Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında PKK/Kongra-Gel üyesi kadın teröristin iç hesaplaşma nedeniyle öldürüldüğü bildirildi.
  
Edinilen bilgiye göre, güvenlik güçlerince huzur ve güven ortamının sürdürülmesine yönelik 6 Eylül 2004'te Diyarbakır'ın Lice İlçesi kırsalında yapılan operasyonda Rıza Hafo Tepe Mevkii'nde kadın teröristin cesedinin bulundu.
  
Yapılan inceleme sonucu cesedin PKK/Kongra-Gel mensubu bir kadına ait olduğu, silahla öldürüldüğü ve kafasının da kesildiği tespit edildi.
  
Görüş ayrılıklarının örgüt içi infazlara dönüştüğünü belirten yetkililer, terör örgütü içerisindeki bölünmeler ve ayrılmak isteyenlerin infaz edildiğinin, son dönemlerde terör örgütü PKK/Kongra-Gel'den kaçmayı başararak teslim olan teröristler tarafından ifade edildiğini belirttiler.
  
Kadın teröristin iç hesaplaşma sonucu infaz edilmesinin de bu olayları doğrular nitelikte olduğunu kaydeden yetkililer, olayla ilgili tahkikata devam edildiğini söylediler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!