Diyarbakır’da öz yönetim ilanına 18 yıl hapis istemi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır’da öz yönetim ilanına 18 yıl hapis istemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2016 13:20

DİYARBAKIR’ın Merkez Yenişehir İlçesi’nde 17 Ocak günü öz yönetim ilan edilmesine ilişkin soruşturmayı tamamlayan savcılık, 21 sanık hakkında 18 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı.

Haberin Devamı

Merkez Yenişehir İlçesi’nde 17 Ocak günü Demokratik Halk Meclisi üyeleri tarafından öz yönetim ilan edilmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianamede tutuklu sanıklar H.A. ve T.U.A ile tutuksuz sanıklar N.Ş., E.B., A.T. İ.S., S.S., O.A., F.S., H.B., Ş.Ç., M.E., E.Y., A.Ö., K.B., N.B., M.E., K.A., A.B., A.B., ve F.Y. hakkında, ’Silahlı terör örgütüne üye olmak’, ’Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek’ ve ’Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 6-18 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası talep edildi.

ÖZ YÖNETİM İLANLARINDAN SONRA SALDIRILAR ARTTI

İddianameyi hazırlayan savcı; PKK’nın üst düzey yöneticilerinin talimatı ile başlatılan öz yönetim ilanları ile teröristler ve örgüt ideolojisi doğrultusunda eylemlerde bulunan kişiler tarafından çukurlar kazılıp, bombalı tuzaklamaların yapıldığı belirtildi. Öz yönetim ilanlarının ardından örgüt yapılanmalarının yasa dışı eylem çağrısı yaptığını belirten savcı, Diyarbakır’ın 7 ilçesinde güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, ev, iş yeri ve araçlara yönelik el yapımı bomba, roketatar, uzun namlulu silah ve molotofkokteylli saldırılar yapıldığını kaydetti.

530 YASA DIŞI GÖSTERİDE 11 POLİS ŞEHİT OLDU

15 Ağustos tarihinde ilan edilen öz yönetim ilanının ardından Diyarbakır kent merkezinde 530 yasa dışı gösteri yapıldığını kaydeden savcı, saldırılarda 11 polis memurunun şehit olduğunu vurguladı. 1’i asker 87 güvenlik görevlisinin yaralandığını belirten savcı, 6 vatandaşın hayatını kaybettiği, 67 vatandaşın da yaralandığını ifade etti. İddianamede bu süreçte 20 teröristin ölü, 25 teröristin yaralı olarak ele geçirildiği, 172 teröristin ise tutuklandığı belirtildi. Süreç içerisinde terör örgütüne ait çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini kaydeden savcı, PKK/KCK’nın güvenlik güçleri ile halkı karşı karşıya getirerek halk savaşı çıkarmak istediği ifadelerine yer verdi.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, 2’si tutuklu 21 sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

Haberin Devamı


Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!