Diyarbakır'da esnaf kepenk kapattı

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda esnaf kepenk kapattı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2006 12:54

Diyarbakır'ın Bağlar beldesinde meydana gelen patlamayı protesto etmek amacıyla bazı işyerleri kepenklerini açmadı. Büyükşehir ve alt kademe belediyeler de binalarına siyah-beyaz bez astı.

Haberin Devamı

Bağlar Beldesi Koşuyolu Parkı yakınlarında dün meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü patlama olayını protesto etmek amacıyla Bağlar beldesindeki bir çok işyeri kepenklerini açmadı.

Bombalama olayını lanetlediklerini belirten esnaflar, saldırı olayının bir an önce aydınlatılmasını istedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve alt kademe belediyeler de hizmet binalarına siyah-beyaz bez astılar. Belediyeler ayrıca hizmet araçlarına da siyah-beyaz bez astı. Belediye çalışanları da siyahla yası, beyazla barışın temsil edildiği siyah-beyaz kurdeleleri yakalarına taktı.

/images/100/0x0/55eab5bef018fbb8f891bea9


Belediyeler tarafından yapılan açıklamada, olayı kınamak ve protesto etmek amacıyla hizmet binalarına, hizmet araçlarına siyah-beyaz bez asıldığını ve çalışanların da yakalarına siyah-beyaz kurdele taktıklarını belirttiler.
Açıklamalarda olayın üç gün devam edeceği bildirildi.

PROTESTO YÜRÜYÜŞÜ

Bu arada, olay yerinde toplanan grup, Ofis semtine doğru yürüyüşe geçti. Ancak, burada polisin yasal olmadığı gerekçesiyle izin vermemesi üzerine grup, yeniden olayın olduğu yere doğru yürüdü. Kısa yürüyüşten sonra gruptakilerden bazıları olay yerine karanfiller bırakıp mumlar yaktılar.

Bu arada, grubun bulunduğu Koşuyolu Caddesi trafiğe kapatıldı.

Haberin Devamı

BELEDİYE VE İL GENEL MECLİSİ ÜYELERİ, OLAY YERİNE KARANFİL BIRAKTI, MUM YAKTI

Bağlar beldesinde meydana gelen patlamayı protesto etmek amacıyla yakalarına siyah-beyaz kurdele takan belediye ve il genel meclisi üyeleri, olay yerine karanfil bırakarak, mum yaktı. Bağlar Beldesi Koşuyolu Parkı yakınlarında dün meydana gelen ve 10 kişinin öldüğü patlama olayını protesto etmek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve il genel meclis üyeleri, yakalarına siyah-beyaz kurdele takarak patlamanın meydana geldiği Koşuyolu Parkı'na geldi. Grup, buraya karanfiller bırakarak, mum yakıp bıraktı.
   
Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili İlhan Diken, burada yaptığı açıklamada, yaşanan olayın çok trajik ve sarsıcı olduğunu belirterek, barışın en çok ihtiyaç olduğu dönemde bu tür saldırıların tasvip edilemeyeceğini kaydetti. Diken, “Bu acı sadece yaşamını yitirenlerin, yaralananların ve yakınlarının acısı değil, bütün kentimizin, bütün ülkemizin acısıdır. İnsan yaşam hakkına, çocuklarımıza, sivil yurttaşlarımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırıyı, şiddetle ve nefretle kınıyoruz” dedi.
   
SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİN AÇIKLAMALARI
   
Doğu ve Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Şeyhmus Akbaş, terör olaylarının gerek bölge ve gerekse Türkiye'de toplumsal ve ekonomik hayatı olumsuz etkilediğini belirtti. Terörün insanlık suçu olduğuna ve sorunların demokratik ortamda toplumsal uzlaşmayla çözülebileceğine inandıklarını kaydeden Akbaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Haberin Devamı

“Ülkemizin AB ile tam üyelik sürecinde olduğu bu dönemde bölge ekonomisinin daha rekabetçi kılınması, bölge sosyoekonomik yapısının daha güçlü ve istikrarlı
bir hale getirilerek, bölge insanının  daha iyi refah koşullarına kavuşturulması
için katkıda bulunmaya davet ediyoruz. Terörist saldırıyı kınıyor ve lanetliyoruz. Olayın faillerinin bir an önce bulunmasını temenni ediyoruz.”
   
Çocuk-Der Genel Başkanı Nil Demirkazık, Tüketici Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Kadın Platformu da yaptıkları yazılı açıklamalarda olayı kınayarak faillerin bir an önce ortaya çıkarılmasını istedi.
   
Bu arada, Diyarbakır şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüsler de olayı protesto etmek amacıyla, araçlarının önüne siyah-beyaz şerit taktı.

Haberin Devamı

DTP'DEN ATEŞKES ÇARISISINA DEVAM

DTP Ankara İl Başkanlığı ve Kadın Meclisi Diyarbakır'daki patlamayla ilgili ortak basın açıklaması yaptı.
DTP Ankara İl Başkanlığı, Diyarbakır'daki patlamayı kınayarak, ateşkes çağrılarının devam edeceğini açıkladı.

Patlamanın arkasında karanlık güçler olduğunu öne süren İl Başkanı Salih Karaaslan, "dün Şemdinli'de daha önce Susurluk'ta kimler varsa bugün de onlar var" dedi. Açıklamada, DTP'nin ve aydınların ateşkes çağrılarının hemen ardından gerçekleşen saldırının hedefinin, çağrıları parçalamak olduğu belirtildi, 'provakasyonlara karşı barışın sesini yükseltelim' denildi.
 
İl Başkanı Salih Karaaslan, ateşkes çağrılarının devam edeceğini bildirdi. Karaaslan, olayı 'Türk İntikam Tugayı'nın üstlendiği iddialarına da değinerek, "tek başına TİT'in yaptığı bir eylem olmadığını düşünüyoruz" dedi.

Haberin Devamı

ÖLENLERİN KİMLİĞİ

Diyarbakır'da, önceki gün meydana gelen patlamada hayatını kaydeden 10 kişinin kimliği belirlendi. Ölenlerin adları şöyle:

“Zilan Demir (8), Şilan Demir (6 aylık), Mizgin Demir (12), Evin Demir (10), Faide Demir (33), Nazar Çetinkaya (2), Nazlı Çetinkaya (4), Abdullah Çetinkaya (9 aylık) ve Rojhilat Aslan (28), Hasan Marangoz (14).”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!