Diyarbakır'da 64 kilo esrar ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakırda 64 kilo esrar ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2006 12:58

Diyarbakır'da gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, 64 kilogram esrar ile 7 tabanca ele geçirildi.

Haberin Devamı

Bir ihbarı değerlendiren Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekipleri, 5 kişinin Lice ilçesinden temin ettikleri yüklü miktarda esrarı Diyarbakır'da pazarlayacağı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Diyarbakır'a gelen kişilerin içinde bulunduğu araç kent girişinde durdurulurken, eğitimli narkotik köpeklerinin de yardımıyla aracın gizli bölmelerine yerleştirilmiş 7 ayrı poşette toplam 64 kilogram esrar ele geçirildi.

Polis, uyuşturucu naklinde kullanılan araçta bulunan 2 kişi ile araca öncülük yapan ticari bir taksideki 3 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 5 kişi, “Toplu halde uyuşturucu esrar maddesi ticareti yapmak ve bu amaçla nakletmek” suçundan sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

SALÇA BİDONUNDA TABANCA

Haberin Devamı

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen bir diğer operasyonda ise 7 ruhsatsız tabanca ele geçirildi.

Toplu silah kaçakçılığı yapmaya çalışan kişilerle ilgili bir ihbarı değerlendiren polis, başlattığı “Mengene 21” kod adlı operasyon kapsamında 2 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden birinin yanında bulunan salça bidonunda 4 tabanca ele geçirildi.

Soruşturmayı derinleştiren polis, bu kişilerin evinde yaptığı aramada ise tuvalette gizlenmiş 3 tabanca daha buldu. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan kişiler, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

2006'DA, 1 TON 185 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce 2006 yılı içerisinde gerçekleştirilen 213 operasyonda toplam 1 ton 185 kilogram esrar ele geçirildiği belirtildi.

Yıl içerisinde gerçekleştirilen diğer operasyonlarda ise 251 kilogram eroin, 2 kilogram baz morfin, 9 bin 371 adet sentetik uyuşturucu ve 355 bin kök Hint keneviri ele geçirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!