Diyarbakır sonrası bir şeyler söylerim

Güncelleme Tarihi:

Diyarbakır sonrası bir şeyler söylerim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2013 01:09

VAKIFLAR Genel Müdürlüğü tarafından restorasyonu yapılan Ayasofya Külliyesi yanındaki Halı Müzesi’nin açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çıkışta soru sormak isteyen basın mensuplarına, Çocuk ve Medya Kongresi’nde soruları yanıtladığını belirterek, “Farklı olarak söylenecek bir şey yok. Diyarbakır’a gittikten sonra sorarsanız bir şeyler söylerim” dedi.

Haberin Devamı

Arınç, Halı Müzesi’nin açılışında yaptığı konuşmada, Trabzon ve İznik’te Ayasofya adını taşıyan ancak müze olarak kullanılan 2 camiyi ibadete açtıklarına değinerek, şunları söyledi: “Bizim içimizden, bu topluluğu tenzih ediyorum, ama birileri, ‘Nereden çıktı, cami eksikliği mi var’ dediler, 3 veya 4 kişi. Ama inanın, farklı inanç mensuplarından veya azınlıklardan bu lafı söyleyen bir kişi bile çıkmadı. Burada isim vermek gerekmez, ama en tepe noktasında bu işlerde muhatap aldığımız bir insan bile, ‘Yaptığınız karara saygı duyuyoruz’ dedi. Ama bizim içimizden 3-4 kişi, ‘Biz, başka camiler yaparız. Burası müze olarak kalsa daha iyi olur’ dedi. Hadi onların görüşlerine de saygı duyalım. Ama kanunun bize yüklediği bir sorumluluk var; cami, ibadet dışında başka bir maksatla kullanılamaz. Ayasofya Ayasofya derken, sanki gönlüme bunlar geliverdi. Bu mahsun Ayasofya’ya bakıyoruz, inşallah güleceği günlerin yakın olmasını Allah’tan diliyoruz.”

Aşure dağıttı

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Arınç, Halı Müzesi’nin açılış töreninden sonra Sultan-ahmet Meydanı’nda aşure dağıttı. Arınç’a İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir eşlik etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!