Diyanet'ten Pakistan'a yardım kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Diyanetten Pakistana yardım kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2005 12:58

Diyanet İşleri Başkanlığı, deprem nedeniyle çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiği ve yaralandığı Pakistan’a yardım için camilerde kampanya başlatıyor.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Pakistan halkının acısını paylaşmak ve onlara yardımcı olmanın dini ve milli görev olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada, "Müslümanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma duygularının yoğun olarak yaşandığı mübarek Ramazan ayı, bu görevin yerine getirilmesinde biçim için iyi bir fırsattır" denildi.
Pakistan’daki halka yardım için 14 Ekim’den itibaren yurtiçi ve yurtdışındaki bütün camilerde yardım kampanyası başlatılacağı duyurulan açıklamada, camilerde yardım komiteleri gözetiminde yürütülecek bağışlar için Vakıfbank Ankara Meşrutiyet Şubesi’nde Euro için 4052200; dolar için 4052199, YTL için ise 2052202 numaralı hesaplar açıldığı bildirildi.

Diyanet, isteyen vatandaşların zekat, fitre, sadaka ve bağışlarını her herhangi bir Vakıbank Şubesi’nde havale ödemeksizin açılan hesaplara yatırabileceğini bildirdi. Diyanet açıklamasında, halkın yapacağı yardımların, Diyanet Başkanlığı’nca felaket bölgesinde Pakistan yetkililerine teslim edileceği kaydedildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!