Güncelleme Tarihi:
Oruç ibadetinin idrak edileceği Ramazan ayının ne zaman başlayacağı, son günlerin internet üzerinden araştırılan konuları arasında yer alıyor. Ramazan Bayramının 2019 yılında kaç gün olacağı ve ne zaman başlayacağına cevap arayan vatandaşlar, internet üzerinden Diyanet'in dini bilgilerini araştırmaya başladı. Peki, 2019 Ramazan Bayramı ne zaman ve kaç gün sürecek? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
Kısa bir süre önce Miraç Kandili'ni idrak eden vatandaşların yeni gündemi Ramazan ayı ve bayram oldu. Özellikle tatil planlarını erkenden yapmak isteyen çalışanlar, 'Ramazan Bayramı ne zaman?' sorusuna internet üzerinden yanıt arıyor. amazan ayının içerisinde eda edilen Kadir Gecesi ise 31 Mayıs Cuma gününe denk gelecek. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman?
2019 RAMAZAN AYI HANGİ GÜN BAŞLIYOR?
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre Ramazan ayı, bu yıl 6 Mayıs Pazartesi günü başlayacak. Ramazan ayının içerisinde eda edilen Kadir Gecesi ise 31 Mayıs Cuma gününe denk gelecek.
Şevval ayının ilk günü olarak idrak edilen Ramazan Bayramı bu yıl 4 Haziran Salı gününe denk gelecek. Arefe günü ile 3 Haziran Pazartesi günü başlayacak olan bayramın son günü, 6 Haziran Perşembe günü idrak edilecek.
Yarım gün olan arefe günü ve cuma günü için köprü izin alan çalışanlar, tatillerini 9 güne çıkarabilecek.
RAMAZAN AYI NEDİR?
Kur’ân-ı Kerîm’de adı geçen ve değerine vurgu yapılan yegâne ay ramazan ayıdır. Orucun farz kılındığını bildiren âyetlerin hemen ardından ramazanın insanlara doğru yolu gösteren ve hakkı bâtıldan ayıran Kur’an’ın indirildiği ay olduğu belirtilir ve bu aya ulaşanların oruç tutması emredilir (el-Bakara 2/185). Hadis kaynaklarında da Hz. Peygamber’den nakledilen, ramazan ayının fazileti, başlangıcının ve sonunun nasıl tesbit edileceği, süresi ve bu aya mahsus ibadetlerle ilgili çok sayıda rivayet yer almaktadır
RAMAZAN AYININ BAZI ÖZELLİKLERİ
Kur’an’da adı geçen tek aydır.
Kur’an bu ayda inmeye başlamıştır.
Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu ayın içindedir.
Bu ayda oruç tutmak farzdır.
Ramazanda yatsı namazından sonra vitir namazından önce teravih namazı kılınır.
Fıtır sadakası bu ayda ihtiyaç sahiplerine verilir.
Ramazanın son on gününde itikâfa girmek Peygamberimizin (s.a.s) sünnetlerindendir.