Distopya nedir? Distopya ne demek?

Güncelleme Tarihi:

Distopya nedir Distopya ne demek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2018 15:24

Son dönemlerin popüler terimlerinden olan distopyanın ne anlama geldiği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Distopya kelimesinin anlamını merak eden vatandaşlar konu hakkında bilgi edinmek için internette araştırma yapıyor. Peki, Distopya nedir ve ne demek?

Haberin Devamı

Gelecekte olabilecek olumsuz toplumları tanımlamak için kullanılan ‘distopya’ kelimesinin tam olarak anlamını merak eden vatandaşlar, distopyanın tam olarak ne anlama geldiğini öğrenmek ve distopyayı tüm yönleriyle anlamak adına araştırma yapıyor. İşte, distopya hakkında bilmeniz gerekenler...

DİSTOPYA NEDİR?

Kelime olarak ilk defa John Stuart Mill tarafından kullanılan distopya, gelecekte olabilecek olumsuz toplumları tanımlamak için kullanılır. Ütopik toplum anlayışının antitezi olarak kullanılan distopya, otoriter ve baskıcı bir sistem olarak ifade edilir. Olumsuz bir geleceği, kötü bir hayatı ifade etmek için kullanılan bu kelime Yunanca kökenlidir. Distopik toplumlar özellikle konusu gelecek zamanlarda geçen hikâyelerde yer alır. Bunlardan en ünlü olanları George Orwell'ın Bin Dokuz Yüz Seksen Dört ve Aldous Huxley'in Cesur Yeni Dünya adlı romanlarıdır. Distopik toplumlar edebiyatın birçok alt türünde görülmektedir ve genellikle toplumdaki politik, ekonomik, teknolojik ve dini problemlere dikkat çekmek için kullanılır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!