DİSK Genel Başkanı'ndan grevdeki işçilere destek

Güncelleme Tarihi:

DİSK Genel Başkanından grevdeki işçilere destek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2008 16:30

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İzmit ve Adapazarı'ndaki lastik fabrikalarında çalışan ve yaklaşık 4 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmaması üzerine greve başlayan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

İzmit ve Adapazarı’ndaki Goodyear ile Brisa ve Pirelli lastik fabrikalarında çalışan ve yaklaşık 4 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanmaması üzerine 8 gün önce greve başlayan işçilere destekler sürüyor. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Genel Başkan Yardımcısı İsmail Yurtseven, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Gürgün, Pirelli lastik fabrikasına giderek destek ziyaretinde bulundu. DİSK yöneticilerini Lastik- İş Genel Başkanı Süleyman Çelebi fabrika önünde karşıladı.

Her zaman emekten yana ve çalışanların yanında olduklarını söyleyen DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, “Lastik sektöründe greve çıkan işçi arkadaşlarımıza destek vermek amacıyla buraya geldik. Grev bizim için amaç değil araçtır. Bu aracı kullanıyoruz. Lastik-İş Sendikası kurulduğu günden bu yana işçilerin haklarını savunan en önemli örgüttür. Sorunun çözümü konusunda herkese duyarlılık düşüyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!