Dışişleri'nde mini kararname hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Dışişlerinde mini kararname hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 1999 00:00

Haberin Devamı

Lahey Büyükelçisi Bilgin Unan merkeze alınırken, yerine Aydan Karahan atanıyor. Eşini ve kızını trafik kazasında kaybeden İslamabad Büyükelçisi Bozkurt Aran da kendi isteğiyle merkeze dönüyor.

Dışişleri Bakanlığı'nda büyükelçiler kararnamesi heyecanı başladı. Önümüzdeki ilkbaharda kesinleşmesi beklenen ana kararname öncesi çıkarılacak bir mini kararname ile sınırlı sayıda merkeze atama yapılması bekleniyor.

Bu çerçevede, ilk olarak Mali ve İdari İşlerden sorumlu Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Aydan Karahan'ın Lahey Büyükelçiliği'ne atanması kesinleşti. Lahey'de bulunan Büyükelçi Bilgin Unan ise merkeze dönüyor. Karahan, bu görevine Şubat ayında başlayacak.

Pakistan'da ailece geçirdikleri trafik kazasında eşi ve kızını kaybeden İslamabad Büyükelçisi Bozkurt Aran ise kendi isteği üzerine ara kararname ile merkeze alınıyor. Buradaki Büyükelçiliğe önümüzdeki aylarda atama yapılacağı ve TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Kamran İnan'ın danışmanlığını yapan Vural Öktem'in bu görev için en kuvvetli aday olduğu ifade ediliyor.

Mayıs kararnamesi ile büyükelçi olması beklenen Sözcü Yardımcısı Sermet Atacanlı'nın yerine ise AGİT'de görevli Daire Başkanı Osman Paksüt atanacak. Dışişleri Sözcülük makamında görevli Haldun Otman ise Münih Başkonsolosluğuna getiriliyor.

Ana kararnamedeki en kritik konuyu Londra Büyükelçisi Özdem Sanberk'in durumunun oluşturması bekleniyor. Beş yıllık yurtdışı görev süresini önümüzdeki yaz dolduracak olan Sanberk'in geleneğe uygun olarak merkeze mi alınacağı, yoksa yerinde mi tutulacağı henüz açıklık kazanmadı.

Sanberk'in yerinde kalması ihtimali gözardı edilmemekle birlikte, merkeze alınması halinde Dışişleri Müsteşarı Büyükelçi Korkmaz Haktanır'ın Londra'ya gönderilebileceği, yerine de merkezde müsteşar yardımcısı olarak görev yapan Büyükelçi Faruk Loğoğlu'nun getirilebileceği belirtiliyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!