Dış basında Patriot yankıları

Güncelleme Tarihi:

Dış basında Patriot yankıları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2012 10:10

NATO’nun, Patriot hava savunma sisteminin Türkiye’de konuşlandırılmasına onay vermesi haberini yabancı gazeteler de sayfalarına taşıdı.

Haberin Devamı

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, İngiltere’nin Suriye’ye kimyasal silah kullanmaması konusunda uyarıda bulunduğunu yazdığı haberinde, NATO’nun Türkiye’nin Patriot füzelerini konuşlandırma talebini onayladığını yazdı.

Gazete, İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague’in, "Kimyasal silahlar konusunda endişeliyiz. Suriye’ye, bu silahları kullanması durumunda sonuçlarının ne olacağını kendimiz, açık ve özel bir mesajla ilettik" açıklamalarını da aktardı.

NÜKLEER SİLAH ENDİŞESİ
ABD'nin yüksek tirajlı gazetesi New York Times, NATO’nun onayını Genel Sekreter Anders Fogh Rasmussen'in, "Türkiye dayanışma ruhu içinde NATO’dan destek istedi. Türkiye’ye saldırmayı düşünen ülkelere diyoruz ki aklınızdan bile geçirmeyin" ve "Suriye’nin kimyasal silah kullanmasından endişe edenler var" açıklamaları ile verdi.

Gazete, "NATO, Türkiye’nin savunma planını onayladı" başlığı ile duyurduğu haberinde, NATO’nun Suriye’nin nükleer silah kullanma olasılığı karşısında çok ciddi endişeleri olduğunu da aktardı.

Washington Post gazetesi de NATO’nun Amerikan yapımı hava savunma sistemlerini Türkiye’nin Suriye sınırına konuşlandırmasına onay verdiğini bildirdiği haberinde, NATO ve ABD'li yetkililerin bu sistemlerin tamamıyla Türkiye’nin savunması için kullanılabileceği Suriye’ye askeri bir müdahale için asla olmadığını vurguladıklarını aktardı.

DAVUTOĞLU'NUN SÖZLERİ HATIRLATILDI
Wall Street Journal ise "NATO, Türkiye’de hava savunma bataryalarına onay verdi" başlığı ile gelişmeleri duyurdu. Gazete, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun, "Bu önlemler sadece savunma için ve ulusal hava sahamızın savunmasını artırmak içindir. Bu savunma önlemlerinin uçuşa yasak bölge kurmakla bir ilgisi yoktur" açıklamalarını da aktardı.

El Cezire televizyonu da 28 ülkenin Dışişleri Bakanları’nın katıldığı NATO zirvesinde Türkiye’ye savunma sistemi füzelerine onay verdiklerini toplantı sonunda hazırlanan raporda, "Türkiye’nin sınırına tekrarlanan ihlaller sonucunda savunma konuşlandırılması onaylandı" açıklamasına yer verdi. Toplantı sonunda bakanların "Uluslararası toplum içinde barışçıl bir çözüm bulmayı tamamıyla destekliyoruz" ortak açıklamasını aktaran yayın kuruluşu, NATO’nun bu konuşlandırmanın sadece savunma için olduğu açıklamasına da vurgu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!