Dinozorlar şehre indi

Güncelleme Tarihi:

Dinozorlar şehre indi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2011 00:00

Dünyaca ünlü Jurassic Park’ın bir benzeri İstanbul’da da açıldı. Jurassic Land, Avrupa’nın en büyük dinozor temalı parkı.

Haberin Devamı

Milyonlarca yıl önce soyları tükenmiş olan dinozorlar İstanbul Bayrampaşa’daki Forum İstanbul Alışveriş Merkezi’nde yeniden hayat buluyor. Eğitim ve eğlenceyi bir araya getiren ‘edutainment’ konseptinde tasarlanan Jurassic Land’de ziyaretçiler bir senaryoyla alanı geziyor. Bu senaryoya göre, önce Forum İstanbul’un inşaatı sırasında dinozor kemikleri bulunuyor ve ardından keşif başlıyor. Marmara Denizi’nin derinliklerine kadar inen çalışmalarda dinozorlara ait yepyeni bir dünya ortaya çıkıyor. Ortaya çıkan bu yeni dünyayı keşfetmekse dinozor meraklıları ziyaretçilere düşüyor.
Jurassic Land, Avrupa’nın da en büyük dinozor temalı parkı. Türk mühendisler tarafından 10 bin metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen tesis sekiz ayda tamamlandı.
Los Angeles’taki Jurassic Park’ın tasarımını yapan Amerikalı NK&A şirketinin danışmanlığında kurulan Jurassic Land; 6 Boyutlu Dinozor Keşfi, Bilim Merkezi ve Laboratuvar, Show Garden ve Jurassic Land Mağaza gibi bölümlerden oluşuyor.
70 dinozorun birebir boyuttaki maketlerini görebileceğiniz Jurassic Land Müze’de farklı dönemlere ait dinozor iskeletleri ve yumurtaları sergileniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!