Dilan ve Engin Polat'ın davasına bakan hakim dosyadan çekiliyor

Güncelleme Tarihi:

Dilan ve Engin Polatın davasına bakan hakim dosyadan çekiliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2024 16:02

Tutuklu fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın azmettirici olarak yargılandığı silahlı saldırı davasında, çok önemli bir gelişme yaşandı. Polatları yargılayan hakim, davadan çekildiğine dair bir dilekçe sundu. İhsan Yalçın ve Volkan Kamber'in haberi.

Haberin Devamı

Dilan Polat'ın avukatı, adliye koridorunda hakimle tartıştı, Polatların saldırı davasına bakan o hakim de davadan çekilme kararı aldı.

Ünlü fenomen Dilan Polat kara para aklama suçlamasıyla 7 aydır cezaevinde ve Polat'ın yargılandığı başka davalar da var. Onlar da biri de şarkıcı Banu Parlak'ın iş yerine yapılan silahlı saldırı olayı.

Duruşmada hakim, saldırı dosyasının çete lideri Barış Boyun'un davasıyla birleştirilmesi kararı vermişti ama istinaf mahkemesi bu kararı bozdu. Hakimin davaya devam etmesini istedi. Ancak o hakim Recep Baş dün bir dilekçe verdi. Kanal D Haber’in ulaştığı dilekçeye göre davadan çekilmek istiyordu. Dilekçesinde Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya ile yaşadıklarını anlattı. Dilan Polat'ın avukatı Hüseyin Kaya ile mahkeme hakimi Recep Baş koridorda karşılaştı. Avukat Kaya, hakim Recep Baş'a odasında görüşmek istediğini söyledi. Hakim bu isteğe olumsuz yanıt verdi.

Haberin Devamı

Dilekçedeki bilgilere göre avukat Hüseyin Kaya hakime, "ne demek görüşmezsiniz, o zaman biz avukat değil otuz. Yapacak bir şey kalmadı, sizi HSK'ya şikayet edeceğim" dedi.

Dilan ve Engin Polatın davasına bakan hakim dosyadan çekiliyor

Dilan Polat'ın avukatı onu yargılayan mahkemenin hakimi arasındaki gerginlik sona erdi ama hakim Recep Baş tartışmadan iki gün sonra Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'ne bir dilekçe sundu. Dilekçesinde "tarafsızlığımdan şüphe var" dedi. Hatta "kararlarının memnun etmeyecek" gibi ifadeler bile kullandı.

Hakimin davadan çekilmesinin ardından yeni bir hakim görevlendirilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!