Dil bilmeyen müdürlere yurtdışı görevi

Güncelleme Tarihi:

Dil bilmeyen müdürlere yurtdışı görevi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 08, 2009 10:37

Emniyet'in dil bilmeyen müdürleri Yurtdışı göreve "Emniyet müşaviri" olarak gönderiliyor. Bir müdür, "görevden alındık. Dava açmamamız için yurtdışına gönderiliyoruz" dedi.

Haberin Devamı

Görevlerinden alınan İl Emniyet Müdürü ve daire başkanlarından 8'i yabancı ülkelere "Emniyet Müşaviri" olarak gönderilecek. Yabancı dil sınavına tabi tutulmayan ve bazılarının yabancı dille konuşamadığı müdürlerin altına, yabancı dil bilen bir ataşe, bir de ataşe yardımcısı atanacak.

Türkiye'nin 12 ülkede "Emniyet Müşaviri" bulunmasının öngörüldüğünü, bunlardan 8'ine atama yapılmasının planlandığını belirten yetkililer, yabancı ülkede görevlendirilen müdürlerin yabancı dil bilmemesinin, alt kadrolara dil bilen personel gönderilerek sorunun aşılmaya çalışılacağını söylediler.

Saygı ÖZTÜRK YAZIYOR

Yurtdışına gönderilecekler arasında yer alan bir Emniyet Müdürü, "Merkeze alınan İl Emniyet Müdürleri ile daire başkanlarının, dava açmamaları için dil bilmemesine rağmen yurtdışına gönderilmesi bir ulufedir. Doğru bir yaklaşım değildir" dedi. Emniyet Genel Müdürlüğü yetkilileri ise yurtdışında görevlendirmelerle ilgili yönetmelikte asker, MİT, Diyanet yetkililerinden sonra Emniyet mensupları için de sınav zorunluluğunun aranmayacağı" yolunda düzenleme yapıldığını söylediler.

Haberin Devamı

Kim hangi ülkeye?

Yurtdışına gönderilecek 1. Sınıf Emniyet Müdürleri için DışiÅŸleri Bakanlığı'nda açılan "uyum kursu" sona ermesine raÄŸmen, Emniyet Müşaviri olarak atanacakların kararnamesi çıkarılamadı. Müdürlerin bulundukları görevlerde baÅŸarılı oldukları, görevden alınmalarının ardından dava açacaklarını deÄŸerlendiren İçiÅŸleri Bakanlığı, müdürleri de memnun edecek bir kararname hazırladı.Â

Hazırlanan kararnameye göre Antalya Emniyet Müdürlüğü görevinden alınan Feyzullah Arslan Fransa'ya, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü'nden alınan Savaş Yücel Belçika'ya, Mersin Emniyet müdürlüğü'nden alınan Süleyman Ekizer Hollanda'ya, Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nden alınan Ahmet Çimen Romanya'ya, Yabancılar Dairesi Başkanlığı'ndan alınan Mehmet Terzioğlu İtalya'ya, Dışilişkiler Dairesi Başkanlığı'ndan alınan Recep Gültekin İngiltere'ye, Güvenlik Dairesi Başkanlığı'ndan alınan İsmail Çalışkan Azerbaycan'a, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı'ndan alınan Ahmet Kocabal'ın ise Danimarka'ya atanmaları öngörüldü.

Pakistan, Almanya, Özbekistan ve Türkmenistan'a ise daha sonra atama yapılacak. Yeni atanacak müşavirlerden yabancı dil bilmeyenlerin sıkıntı çekmemesi için bir, iki ve üçüncü sınıf emniyet müdürleri arasından Ataşe, Emniyet amirleri arasından da sınav sonucuna göre Ataşe yardımcısı atanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!