Didim'de tarım arazisinde yangın

Güncelleme Tarihi:

Didimde tarım arazisinde yangın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2009 16:49

Aydın'ın Didim ilçesinde tarım arazisinde yangın başladı. Alevlerin ormanlık alana sıçramasını önlemek için ekipler yangına karadan ve havadan müdahale ediyor.

Haberin Devamı

Muğla Orman İşletme Müdürü İbrahim Aydın, yaptığı açıklamada, Didim'in Akbük beldesi ile Milas'ın Bafa beldesi sınırında bulunan tarım arazisinde yangın çıktığını söyledi.

Yangının yaklaşık 4-5 kilometre mesafedeki ormanlık alana sıçramasını önlemek amacıyla 2 uçak ve 1 helikopter ile havadan müdahale ettiklerine işaret eden Aydın, “Ayrıca Milas ve Aydın'dan gelen çok sayıda arazöz ve orman işçisi de yangına karadan müdahale ediyor. Ekiplerimizin öncelikli amacı yangının yerleşim alanlarına sıçramasını önlemek” diye konuştu.

Bu arada, bölgede tarım arazisi bulunan vatandaşların ise kendi imkanlarıyla yangını söndürmeye çalıştıkları, bazı vatandaşların ise traktörleriyle yangın bölgesine su götürmeye çalıştıkları gözlendi.

YANGIN YERLEŞİM ALANLARINI TEHDİT EDİYOR

Yangının bölgede bulunan yerleşim alanlarını tehdit etmesi nedeniyle jandarma ve orman ekipleri yangının 100 metre kadar yaklaştığı bir sitede yaşayan vatandaşların evleri boşaltmalarına yardımcı oluyor. Evini boşaltmak istemeyen vatandaşlar ise ekipler tarafından zorla evlerinden çıkartılıyor.

Bu arada, jandarma ekipleri yangının yaklaştığı bir evin bahçesindeki zincirle bağlı köpeği kurtarmak için itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Köpeğin jandarma ekiplerini yanına yaklaştırmadığı için itfaiyeden yardım istendiği öğrenildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!