DHL: Alışverişini yap poşetin kapına gelsin

Güncelleme Tarihi:

DHL: Alışverişini yap poşetin kapına gelsin
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2007 00:00

DHL alışveriş merkezlerine kurmayı planladığı Flexipack (gönderi toplama istasyonu) ile alışveriş sonrası paketleri eve taşımaya hazırlanıyor.

Önümüzdeki günlerde ilk olarak ABD’de denenecek sistem daha sonra başta Türkiye olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde de test edilecek.

DÜNYA çapında yılda 1.8 milyar adet gönderi yapan DHL, ABD’de geliştirip Almanya’nın Bonn şehrindeki inovasyon merkezinde son şeklini verdiği Flexipack’i başta Türkiye olmak üzere bir çok Avrupa ülkesinde pazara sunmaya hazırlanıyor. Alışveriş merkezlerine yerleştirilecek Flexipack (gönderi toplama istasyonu) aracılığıyla tüketicilerin paketlerini evlerine taşımayı hedefleyen DHL, talebe göre ürünlerin boyutunu da büyütecek. Türkiye’nin yeni teknolojilere hızlı uyum sağlayan genç bir nüfusa sahip olduğunu söyleyen Deutsche Post Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Direktörü Keith Ulrich, "Müşteri gönderisini paketleyip, tartıyor ve bilgisayara adres bilgilerini giriyor. Daha sonra kredi kartı ile ödemesini yapıyor. Otomatik kapak açılıyor ve müşteri gönderisini buraya yerleştiriyor" dedi.

TÜRKİYE TEKNOLOJİ SEVİYOR: Ulrich, ilk olarak ABD’de test edilecek Flexipack yakın zamanda Türkiye başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde de deneneceğini belirterek, şöyle konuştu: "Bu tür ürünlere talep daha çok ülkelere göre değişiyor. Örneğin ABD’de yaşayan insanlar bu ürünle uğraşmak istemeyebilir. Ancak Japonya ve Türkiye gibi teknoloji tutkunu kültürlerde bu durum tam tersi işler ve talep oldukça artar. Deneme aşamasındaki bu ürünü Türkiye’de de test etmek için sabırsızlanıyoruz."

ÇEVRECİ VE HIZLI: Ulrich, DHL’in yüzde 100 hisselerini satın alan Alman devi Deutsche Post World Net’in teknolojiye büyük yatırımlar yaptığını anlatarak, "Yeni ürünlerimizde daha çevreci ve hızlı hizmet vermeye çalışıyoruz" dedi. Ulrich, DHL inovasyon merkezindeki çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi: "Geleceğin en önemli lojistik trendlerinden bir olarak görülen "RFID" teknolojisi üzerine çalışmalarımız var. Bu teknoloji bir gönderiye ait birçok bilgiyi depolayabiliyor ve radyo dalgaları ile bilgileri merkezlere iletiyor. Barcodlama sisteminden farklı olarak daha hızlı lojistik süreci sağlıyor. Bir ilaç şirketi ve IBM işbirliği ile RFID teknolojisini kullanarak ısıya duyarlı bir gönderinin sıcaklığını yolculuğu süresince kontrol etmeye yönelik çalışmalar da yapıyoruz."

CİRO 60 MİLYAR EURO: 2006 yılında 60 milyar Euro’luk ciroya ulaşan Alman devi Deutsche Post İş Geliştirme Bölüm Başkanı George Kerschbaumer da DHL’in yılda 1.8 milyar adet gönderi yaptığını ve hızlı bir büyüme içinde olduğunu söyledi. Son yıllarda özellikle Türkiye’deki büyümeye dikkat çeken Kerschbaumer şöyle konuştu: "Türkiye’nin sahip olduğu ekonomik canlılık ve büyüme potansiyeli lojistik sektörünün gelişimi açısından da olumlu görünmekte. DHL Express Türkiye olarak son yıllardaki büyümemiz hep iki haneli rakamlar oldu." Ceyhun KUBURLU

Evde olmayanın postasını

Packstation alacak

ALMANYA’da kullanılan Packstation’ların yakın zamanda Türkiye’de de kullanılabileceğini belirten Deutsche Post Teknoloji ve İnovasyon Yönetimi Direktörü Keith Ulrich, Packstation hakkında şu bilgileri verdi: "Gönderi teslimatı müşteri talebine göre ev adresi yerine halka açık alanlara yerleştirilen paket istasyonlarına yapılıyor. Gönderi ilgili Packstation’a ulaştığında müşteriye bunun bilgisi veriliyor ve müşteri kendisine verilen numara aracılığı ile paketini kendisi teslim alabiliyor. Burada da çalışan ve gündüz evde olmayan bir kesim hedef alınıyor."

Tarihi posta kutuları

arasında PTT de var

DÜNYANIN önde gelen mimarları tarafından yaptırılan ve Almanya’daki en yüksek binalar arasında yer alan Deutsche Post binasında tarihi posta kutularından oluşan turistik bir müzede bulunuyor. Özellikle Japonya’dan gelen turistlerin ilgi gösterdiği ve bugüne kadar 50 bin ziyaretçinin gezdiği müzedeki posta kutuları arasında PTT’nin tarihi posta kutusu da yer alıyor.

İhracat artışını numune

gönderimi belirliyor


DHL Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Selda Susal ise ağırlıkla dış ticaret şirketlerinin gönderilerini taşıdıklarını belirterek "Türkiye’nin ihracat ve ithalatındaki artışı bu gönderiler sayesinde çok rahat gözlemleyebiliyoruz" dedi. Susal, "Özellikle ihracatçıların ihracat öncesi numune gönderimlerini yapıyoruz. Bu pazarın da yaklaşık yüzde 50’sine hizmet veriyoruz. Türkiye’de üretilen araç prototiplerinden, tekstil ürünlerine, iğneden uçak lastiğine kadar birçok gönderi taşıyoruz" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!