DGS ek yerleştirme işlemi ne zaman yapılacak? ÖSYM tarih verdi mi? İşte ek tercih kılavuzu

Güncelleme Tarihi:

DGS ek yerleştirme işlemi ne zaman yapılacak ÖSYM tarih verdi mi İşte ek tercih kılavuzu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2018 20:30

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ek yerleştirme sürecinin detayları için araştırmalar devam ediyor. İlk DGS yerleştirme sonuçları neticesinde bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Peki, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) ek yerleştirmeler ne zaman? Ek tercih kılavuzu yayımlandı mı?

Haberin Devamı

DGS (Dikey Geçiş Sınavı) yerleştirme sonuçları 20 Eylül Perşembe günü ÖSYM tarafından açıklandı. Herhangi bir yükseköğretim programına yerleşemeyen adayların gözü kulağı şimdi DGS ek tercih tarihinde. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı mı?

Toplam 180 bin kişinin tercih yaptığı DGS'de, 130 bin kişilik kontenjana 94 bin aday yerleştirildi. Boş kalan kontenjanlar ise 35 bin olarak açıklandı. Bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 21-27 Eylül 2018 tarihleri arasında yapılacak. Üniversitelerdeki boş kontenjanlara yapılacak olan ek yerleştirme ile girmek isteyen öğrenciler, ÖSYM'nin yapacağı açıklamalara kilitlendi. Peki, DGS ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirme kılavuzu yayımlandı mı?

DGS ek yerleştirme tarihleri kayıtların son günü olan 27 Eylül'den sonra belirlenecek.Konuya ilişkin ÖSYM'den henüz resmi bir açıklama olmamasına rağmen, sürecin Ekim ayının ilk haftasında ÖSYM tarafından ilan edilmesi bekleniyor. 

Haberin Devamı

DİKEY GEÇİŞ SINAV EK TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

2018-DGS’ye girmiş ve 2018-DGS merkezİ yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacaktır.

DGS'YE KİMLER BAŞVURABİLİR?

Lisans programlarına dikey geçiş için başvuracak adaylarda, meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans programlarından mezun olmuş olma şartı aranır. O yıl son sınıfta olup da staj dışındaki bütün mezuniyet şartlarını yerine getirmiş olan adaylar da başvuruda bulunabilmektedirler. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) meslek yüksekokullarının son sınıf öğrencileri ve mezunları ile aynı koşullarda yurt dışından mezun olup denklik belgesi kabul edilen adaylar da Dikey Geçiş Sınavı DGS'ye başvurabilmektedirler. DGS başvuruları elektronik ortamda veya bizzat ÖSYM bürolarından da yapılabilmektedir. Adayların izleyeceği yollar ÖSYM tarafından her yıl açıklanan kılavuzda ayrıntılı olarak yer almaktadır.

Haberin Devamı

Dikey Geçiş Sınavı DGS` ye giriş sayısı açısından herhangi bir sınırlama yapılmamaktadır. Sınavı kazanmış bir öğrenci isterse daha sonra yine sınava başvuruda bulunabilmektedir ancak 2011 yılında değişen yönetmeliğe göre öğrencilerden puan kesintisi yapılmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!