DGM savcısı Nevzat Ak'ın beraatini istedi

Güncelleme Tarihi:

DGM savcısı Nevzat Akın beraatini istedi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2001 00:00


Fatih Ormanı'nda 65 dönüm araziyi usulsüz şekilde üzerlerine geçirdikleri öne sürülen emlakçı Nevzat Ak ile 13 adamının beraatleri istendi.

İstanbul 1 No'lu DGM'deki duruşmaya, tutuklu sanık Nevzat Ak ve davanın tutuksuz yargılanan diğer sanıkları Mehmet Arslan, Mehmet Erünsal, Yılmaz Özdeş, Erol Eyicik, Hidayet Demirbaş, Ahmet Berber, Nazmi Oktay, Remzi Longur, Ahmet Nezir Erciyes, Cüneyt Taşdelen, Hayri Cem, Veli Beyoğlu ve Abdülkadir Aksöyler katıldı.

Duruşmada söz alan sanık Nevzat Ak, örgüt kurduğu ve bazı kişileri tehdit ettiği iddialarını reddederek, tahliyesini istedi. Daha sonra esas hakkında görüş bildiren DGM Cumhuriyet Savcısı Nazmi Kadir Yelkenci, Nevzat Ak'ın tahliyesini, ayrıca tüm sanıkların ayrı ayrı beraatlerini istedi.

Mahkeme heyeti, delil durumu ve dosya kapsamına göre Nevzat Ak'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, dosyanın karar amacıyla incelenmesi için duruşmayı erteledi.

İstanbul DGM Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Nevzat Ak'ın, "Devlet arazisini elde etmek amacıyla gizli suç örgütü oluşturmak", "Haksız menfaat temin etmek" suçlarından dolayı 3 yıldan 6 yıla, diğer sanıkların da "Örgüt üyesi olmak" ve "Örgüt üyelerine yardım ve yataklık etmek" suçlarından dolayı 6 ay ile 6'şar yıl arasında ağır hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyordu. (aa)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!