Devrim pozu Royal’i alay konusu yaptı

Güncelleme Tarihi:

Devrim pozu Royal’i alay konusu yaptı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2013 01:21

Fransa, 2007’de cumhurbaşkanlığı yarışını kaybeden, ardından hayat arkadaşı olan şimdiki Cumhurbaşkanı François Hollande’dan ayrılan Segolene Royal’in son pozunu tartışıyor.

Haberin Devamı

Sosyalist Partili Royal, Le Parisien gazetesinin hafta sonu ekine verdiği pozlarda, Fransız Devrimi’nin sembolü olan ressam Ferdinand Victor Eugene Delacroix’nın “Liberte halka öncülük ediyor” tablosunu canlandırdı. Ünlü tabloda özgürlüğü simgeleyen “kadın devrimci Liberte” gibi elinde Fransız bayrağı, beyaz elbise ve çıplak ayaklarla poz veren Royal, halkı ayaklanmaya çağıran tarihi figürün aksine, göğüslerini örtmeyi tercih etti.

CESUR OL HOLLANDE

Röportajda, Hollande’a “Cesur olun Sayın Cumhurbaşkanı. Daha cesur yasalar yapın. Hâkim ideolojiye karşı yasalar yapın” diye seslenen Royal, 2007’de aldığı yenilgi için de “Öncü politikacılar asla kendi zamanlarında anlaşılamıyor. O zaman bana kendi çağım için fazla ileri olduğumu söylemişlerdi. Fransa kadın bir cumhurbaşkanını hayal etmeye hazır değildi” dedi.

Haberin Devamı

‘Yalnız kaldı’

ROYAL’in söylediklerinden çok verdiği poz, Fransa’da yankı yarattı. Fotoğrafın birçok komik versiyonu sosyal medyada yayınlandı. Royal’i elindeki bayrakla Street Fighter oyununda dövüşürken, Titanic filminde Leonardo Di Caprio ile romantik anlar yaşarken ya da Walking Dead dizisinde zombilerle yürürken gösteren fotomontajlar paylaşılıyor. Royal ile dalga geçen eski bakanlardan Laurent Wauquiez de, “En azından Liberte’yi halk takip ediyordu. Segolene Royal burada da yalnız kaldı” dedi.

Devrim pozu Royal’i alay konusu yaptı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!