Devletin zirvesinin gezileri iptal

Güncelleme Tarihi:

Devletin zirvesinin gezileri iptal
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2011 09:48

Cumhurbaşkanı, Başbakan ve bakanların gezileri Hakkari'nin Çukurca İlçesi'ndeki 24 şehit verdiğimiz saldırı nedeniyle iptal edildi.

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül’ün cuma günü Şanlıurfa’ya yapacağı ziyaretin iptal edildiği açıklandı.

Daha önce cuma günü geleceği Şanlıurfa’da çeşitli temaslarda bulunacağı ve Harran Üniversitesi’nin akademik ders yılının açılışına katılacağı ifade edilen Cumhurbaşkanı Gül’ün programının ertelendiği belirtildi. Cumhurbaşkanı Gül’ün, daha önce de Adıyaman’a gerçekleştirmesi planlanan ziyareti iptal olmuştu.

Başbakan Erdoğan, bugün yapacağı Kazakistan ziyaretini, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ise Sırbistan gezisini iptal etti. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Makedonya gezisini yarıda keserek Türkiye'ye dönüyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Hakkari'deki saldırı nedeniyle ABD programını, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ise 20-21 Ekim'de İsviçre’ye yapmayı planladığı çalışma ziyaretini iptal etti.

Haberin Devamı

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Hakkari'deki saldırılar nedeniyle bugün gerçekleştireceği Eskişehir programını iptal etti. Bağış, AB'nin Türkiye'deki temsilcisi Büyükelçi Marc Pierini'ni makamına davet etti. Bağış, saat 12.30'da Pierini ile gerçekleştireceği görüşmede AB'ye "teröre karşı net tavır alın" mesajı verecek. Bağış'ın AB Büyükelçisi'ne, "Terörle mücadelede gri alan yoktur. Tüm AB ülkelerinden net tavır almaları gerektiğine inanıyoruz" demesi bekleniyor.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Hakkari'deki terör saldırısı nedeniyle olağanüstü toplandı.  CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Taksim Toplantıları'na katılmak üzere yapacağı İstanbul ziyaretini iptal etti.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!