Devlet Tiyatroları'nda yönetim değişince dönüş başladı

Güncelleme Tarihi:

Devlet Tiyatrolarında yönetim değişince dönüş başladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 1999 00:00

Haberin Devamı

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in Kültür Bakanı tarafından açığa alınmasındann sonra vekaleten yerine getirilen İ. Rahmi Dilligil, çeşitli nedenlerle kurumdan ayrılan yedi sanatçıyı geri getiriyor. Mahir Günşiray, Alptekin Serdengeçti, Murat Çıdamlı, Deniz Alver Çamlıdağ, Miraç Eronat ve Fuat Çiğiltepe'nin Devlet Tiyatrosu'na dönüşleri kesinleşti. Bilgin'in karşı çıktığı yedi oyun da tekrar repertuvara alındı.

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Lemi Bilgin'in açığa alınma kararının kendisine tebliğ edilmesinden sonra Genel Müdürlüğe vekaleten getirilen İ. Rahmi Dilligil, daha önce DT'den ayrılan bazı sanatçıları kuruma döndürme kararı aldı.

Dilligil'in önerisi ve Kültür Bakanı İstemihan Talay'ın kararıyla DT'den çeşitli nedenlerle ayrılan ünlü sanatçıların DT ailesine yeniden dönüşleri kesinleşti.

Geçmiş dönemlerde Devlet Tiyatroları'ndan olaylı bir şekilde ayrılan Mahir Günşıray'ın yanı sıra, Alptekin Serdengeçti, Murat Çıdamlı, Deniz Alver Çamlıdağ, Miraç Eronat ve Ankara Sanat Tiyatrosu'nun (AST) kurucusu Asaf Çiğiltepe'nin kardeşi, 30 yıl özel tiyatroya hizmet veren Fuat Çiğiltepe'nin DT sanatçılığına dönüşleri kesinleşti.

Kültür Bakanı Talay ve DT Genel Müdür Vekili İ. Rahmi Dilligil'in çabalarıyla Maliye Bakanlığı ile yapılan çalışmalar sonucunda sanatçıların DT'ye dönüşlerinin sağlandığı kaydedildi.

BU arada, Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'nün yeni sezon için belirlediği ve Genel Müdür Bilgin'in karşı çıkması nedeniyle provaları iptal edilen 7 oyun da yeniden repertuvara alındı.

Bilgin'in Almanya turnesindeyken kendisinden habersiz olarak repertuvara alındığı gerekçesiyle prova gün ve saatlerini panodan indirttiği oyunlar, yeni sezonda izleyici karşısına çıkacak.

Cem Emüler'in istifasıyla boşalan Ankara Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü'ne getirilen Murat Atak; Cahit Atay'ın 'Sultan Gelin', ünlü oyun yazarı Turgut Özakman'ın 'Kanaviçeli Oyun', Erman Canatan'ın 'Uygunsuzlar', Plinio Marcos'un 'Gece O Kadar Kirliydi ki' ve 'İkisi de Kayboldular', Turgay Nar'ın 'Çöplük', Georges Feydeau'nun 'Bit Yeniği' ve Yılmaz Karakoyunlu'nun 'Önce İnsan' adlı yapıtların Kasım ayından itibaren sahnelerde izleyiciyle buluşacağını söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!