Devlet Bey'in böyle yapmasına gerek var mı

Güncelleme Tarihi:

Devlet Beyin böyle yapmasına gerek var mı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 21:57

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden önceki gün istifa eden MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, gazetecilerin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisi için “Paralelin imamı” dediği iddialarını sorması üzerine şöyle dedi:

Haberin Devamı

“İstifamla ilgili kullandığım iradenin farkındayım. Tutumumu da gayet net biliyorsunuz. Devlet Bey’in böyle yapmasına gerek var mı? Bununla ilgili irademi tamamen kendim kullandım.”

SİNYAL VERMEDİM

Vural, genel başkan adayları Meral Akşener, Ümit Özdağ, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın kendisini aradığını, ancak sadece Aydın’la görüşme fırsatı bulabildiğini kaydetti. Vural, görüşmelerde “Önümüzdeki süreçte ne yapacağına ilişkin kimseye bir sinyal vermediğini” ifade etti. Vural, “Genel başkan adayı olup olmayacağına” ilişkin soruya ise “Kendi başıma hareket ediyorum. Planlı bir hareket değil. Bir karar anı geldiğinde de açıklayacağım. Benim için adaylıktan öteye partimin geleceği ve yapılması gerekenler çok daha önemli. Beni ilgilendiren partimin birliği ve bütünlüğüdür. Muhakkak ki fikrimize, davamıza sadakat içinde, ona bağlı olarak yapısal yenilenme için neler yapılması gerektiğini önümüzdeki süreçte paylaşacağım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

YENİLENME İHTİYACI AÇIK

Vural, yazılı açıklamada da özetle şöyle dedi: “Politik mücadeleden kayarak suçlamalarla, dedikodularla ortaya çıkan olumsuz tablonun vicdani ve ahlaki icabı olarak partililerimizi yaralayacak, bizi bizden uzaklaştıracak vahim gelişmelerin üzüntüsünü daha fazla yaşamak istememiz mümkün değildir. MHP’de yenilenmeye, atılıma, silkinişe ihtiyaç olduğu ve bunun karşılanması gerektiği açıktır. ” 

MHP’DEN NOTERE SUÇ DUYURUSU

MHP Genel Merkezi, Ankara 13. Noterliği’nin görüntülerine ilişkin duyurusunda bulundu. MHP’nin avukatı Yücel Bulut, “Sözde MHP Olağanüstü Genel Kurulu’na ilişkin; toplantıya katılanların kimlik tespitleri ve hazirun listesinin hazırlanması konusunda görevli Ankara 13. Noterliği’nin basın yayın organlarında geniş yer bulan ve suç teşkil eden görüntüleri üzerine, suçun işlendiği yer olan Akyurt Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştur” dedi.

MECLİS’E GİTTİ TEŞEKKÜR ETTİ

MHP Grup Başkanvekilliği görevinden geçtiğimiz gün istifa eden Oktay Vural, dün ilk kez Meclis Genel Kurulu’na katıldı. Grup Başkanvekili olarak oturduğu koltuğu tercih eden Vural, neşeli tavırları ile dikkat çekti. Vural, istifa kararı açıkladı ve bugüne kadar yapılan çalışmalarda görev yapan meclis çalışanlarına, vekillere ve grupbaşkanvekillerine teşekkür etti. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı Vural’a  “Hayırlı olsun” dileklerini iletti. 

Haberin Devamı

MHP’DEKİ DEĞİŞİM AK PARTİ’Yİ ETKİLER

MHP genel başkan adaylarından Koray Aydın, parti yönetimindeki değişimle birlikte, bazı ‘gayri memnun’ AK Partili milletvekillerinin de MHP’ye geçebileceğini savundu. Gaziantep’te basın mensuplarıyla buluşan Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin 19 Haziran’da yapılan tüzük kongresi için söylediği ‘Alayı geçersiz’ sözü için de “19 Haziran’daki kongre, birinin aklına gelip de yapılan bir kongre değildir. Yani hukuk, süreçten geçilerek yapılan bir kongredir. Yargıtay kararı var. Dolayısıyla böyle bir sürece geçersiz demek mümkün değildir” dedi. MHP’de yaşanacak değişimle birlikte bazı AK Partili milletvekillerinin MHP’ye geçebileceğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu: “MHP’de bir değişim olması halinde AKP’ye de etkileri olacaktır. Milletvekili bazında da olur, insan kaynaklarındaki hareketlenmede de olur. Bu bakımdan Türk siyasal yaşamı yeniden şekillenir. Bizimle temas
halinde olan bazı insanlar var. Bu süreçte orada da çok gayri memnun varmış, onu da anladık. Yani orada da çok memnun olmayan insanlar var.” 

Haberin Devamı

OKTAY BEY'DEN BU ADIMI BEKLİYORDUM

MHP  genel başkan adaylarından Ümit Özdağ, Oktay Vural’ın istifasıyla ilgili olarak, “Ben Oktay Bey’in bu adımı atmasını uzun zamandır bekliyordum. Gecikmiş bir adım olarak görüyorum” dedi. Çorum - Ankara karayolu üzerinde bulunan bir restoranda delegelerle iftarda buluşan Özdağ, gazetecilerin Oktay Vural’ın istifasına yönelik sorularını yanıtladı. Özdağ, bunu gecikmiş bir adım olarak değerlendirerek, şöyle dedi: “Oktay Bey keşke kurultay gerçekleşmeden önce bu adımı atsaydı. Yine de olumlu bir adımdır. Oktay Vural gibi, Devlet Bey’in yanında en önemli görevlerde bulunan bir siyasetçinin bu adımı atması artık Genel Başkan’ın politikalarının yürümez olduğunu çok açık bir şekilde ortaya koymuştur. Ben bu adımı diğer MHP milletvekillerinin ve yetkililerinin de artık atması ve MHP’nin içine sokulmak istendiği  bu dar kıskaçtan bir an önce çıkartılması açısından önem taşıdığını düşünüyorum.”                     

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!