Derviş'in 5'lisi

Güncelleme Tarihi:

Dervişin 5lisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2002 02:10

CHP'ye katılan Devlet eski Bakanı Kemal Derviş, Genel Başkan Deniz Baykal'a, İsmet İnönü'nün torunu Gülsün Toker, Devlet Bakanı Fikret Ünlü, Prof. Hurşit Güneş, Türk-İş Başkanı Bayram Meral ve DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'nin adlarını önererek, milletvekili adayı yapılmalarını istedi.

Derviş'in danışmanı Oya Ünlü, babası Fikret Ünlü de yeniden milletvekili adayı olacağı için aday olma kararından vazgeçti. Ünlü'nün çocuk sahibi olmak istediği, bu arada Derviş'le yakın çalışmasını da sürdüreceği belirtiliyor. Oya Ünlü, CHP Genel Merkezi'nde Derviş'e tahsis edilen odasında çalışmalarını sürdürecek. CHP Genel Merkezi'nde Derviş için hazırlanan 4. katın tefrişatı tamamlandı. Odaların halıları değiştirilerek, camlarına jaluzi takıldı. Klima da yerleştirilen Derviş'in odası kullanıma hazır hale getirildi. Odaların kapılarının da yenilenmesi için sipariş verildiği ve birkaç gün içinde takılacağı öğrenildi.

İLGİNÇ BAŞVURULAR

Milletvekili adaylıklarında yükselen partilere yönelik yadırganan başvurular da yaşandı. Sümerbank eski Genel Müdürü Erkan Tapan AKP'den aday olurken, oğlu Eran Tapan da CHP'den aday oldu. Böylece baba-oğul yükselen iki parti olarak dikkat çeken AKP ve CHP'den aday olarak Meclise girme şansını artırmaya çalıştılar. Eran Tapan, CHP Genel Merkezi'nde, ‘‘Sakıp Sabancı da beni destekliyor’’ diyerek 3-4 gündür destek arıyor. Genel Başkan Deniz Baykal'la görüşemeyen Tapan, dün partili diğer yöneticilerle görüştü. Ancak Tapan, bu görüşmelerde destek bulamadı. Ünlü bilim adamı ‘‘Türkiye'nin Düzeni’’ adlı üç ciltlik tarihi çalışmanın yazarı Doğan Avcıoğlu'nun eşi Sevil Yurdakul da CHP'den aday oldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!