Derdiniz ve Çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve Çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sokak otopark oldu

GÜLLÜK Caddesi'nin arkasında, Antalya'nın en merkezi noktası Deniz Mahallesi 121. Sokak'ta oturuyoruz. En büyük sorunlarımızdan biri sokağımızın daimi otopark olarak kullanılması. Kaldırımlarımız sürekli özel otoların işgali altında.

Deyim yerindeyse adım atacak yer yok. Biz yayalar yürümemiz gereken yerde kaldırımda değil de, sokağın ortasından yürümek zorunda kalıyoruz. Özellikle sabah ve akşam saatleri tam bir keşmekeş yaşanıyor. Okul çocukları ve tabii ki yayalar ne yöne yürüyeceğini şaşırıyoruz.

Sevcan Özdemir

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi Trafik Zabıta Müdürlüğü, ‘‘Vatandaşlarımızın şikayetiyle ilgili olarak, imkanlarımız dahilinde gereken çalışmayı yapacağız’’ diye konuştu.

Sesimize kulak verin

Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında Antalya'ya yerleştik. Güzeloba Mahallesi Sevinç Sokak'taki İşcanlar Apartmanı'nda oturuyoruz. Apartmanımızın sokağa bakan kısmındaki boş arsaya sürekli moloz dökülüyor.

Bunun yanı sıra iş makineleri buraya park ediliyor. Ne yazık ki deprem bölgesinde bıraktığımız manzarayı burada izliyoruz. Belediyeye şikayetimizi ilettik, ancak sorunumuzla ilgilenen olmadı. Yetkililerden sesimize kulak vermelerini istiyoruz.

Şerafettin Ulaş

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, ‘‘Vatandaşlarımızın şikayeti doğrultusunda, sorunun giderilmesi için gerekli çalışmayı yapacağız’’ diye konuştu.

Köprü ırmağı ağlıyor

Her gün 1500-2000 kişinin rafting yaptığı Köprü Irmağı, çok değil bundan beş yıl öncesine kadar cam gibi suya sahipti. İçinde tek kibrit çöpü bile bulmanız imkansızdı. Buz gibi sularında milyonlarca canlıya hayat veren ırmak artık can çekişiyor.

Çevrede mantar gibi çoğalan rafting turizm şirketlerinin atmış olduğu pet şişe, cam şişe, naylon torba, çuval, eski ayyakabı ve izmarit, aklınıza ne gelirse suyun içinde yüzüyor. Sadece haftasonu 400-500 aracın geldiği bu bölgede, araç başına 500 bin lira alınırsa sezon sonuna kadar birkaç çöp kamyonu ile onlarca çöp kutusu alınabilir.

Ferhat Yertutan

Yetkili diyor ki

Manavgat Kaymakamı Mehmet Çapraz,

‘‘İki ay içerisinde çöp toplama sistemini oluşturacağız’’ dedi.

Belediyeye teşekkür

Yaklaşık altı yıldır Konyaaltı Gürsu Mahallesi 338. Sokak'ta oturuyorum. Bu yaz, geçtiğimiz yazlardan farklı oldu. Çünkü, 2000 yazında sivrisinek sorunu hiç yaşamadık. Konyaaltı Belediyesi'nin bu konuda ciddi bir aşama kaydettiğine inanıyorum.

İlk kez bu yaz balkonlarımızda ‘‘ısırılmadan’’ oturabildik. Gece uykularımız bölünmedi. Dünya kentine yakışır bir yaz yaşadık. Çalışmalarından ötürü Konyaaltı Belediyesi'nin tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum. Ahmet Uysal

Tel:(242) 243 15 55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!