Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2000 00:00

Haberin Devamı

Asfaltsız sokaklar

Kepez Belediyesi sınırları içindeki Teomanpaşa Mahallesi'nde hemen tüm sokaklar asfaltlandı. Fakat, 2260/1 ve 2264 Sokak'ta oturanlar toz çilesi çekiyor. Kış ayları boyunca çamur derdiyle boğuştuk. Hava sıcaklıklarının artmasıyla toz başladı. Ne yazık ki hergün toz yutuyoruz.

Yoğun toz yağmuru yüzünden kapı-pencere açamaz hale geldik. Semtimizdeki diğer sokaklar asfaltlı iken bu iki sokağın asfaltsız oluşuna anlam veremiyoruz. Belediye yetkililerinin bizi toz derdinden kurtarmasını bekliyoruz.

Muzaffer Güzel

Yetkili diyor ki

Kepez Belediyesi Fen İşleri Müdürü Mustan Gülfidan, ‘‘Baraj Mahallesi'nde asfaltlama çalışmalarımız sürüyor. Buradaki çalışmalar tamamlandıktan sonra Teomanpaşa Mahallesi'nde gerekli asfaltlama yapılacak’’ dedi.

Otobüs ve minibüs yok

Kentiçi ulaşımda toplu taşıma araçlarından yararlanıyoruz. Teomanpaşa Mahallesi'nde oturanlar birkaç ay öncesine kadar Burhanettin Onat Caddesi'ne gidebiliyordu. Şimdi ise bu istikamete giden ne dolmuş ne otobüs var.

Bunun dışında yeni otogara da gidemiyoruz. Ancak iki dolmuşa binerek otogara ulaşabiliyoruz. Minibüs şoförlerinden aldığımız bilgiye göre, minibüsler çok dolaşmak zorunda kaldığı için bu hat kaldırılmış. Yusuf Kapsız

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Mahalle sakinlerinin konuyla ilgili şikayetleri işleme konulmuştur. İncelemelerin ardından gerekli düzenlemeler en kısa sürede yapılacaktır’’ diye konuştu.

Ne zaman bitecek?

Büyükşehir Belediyesi, Kızılırmak Caddesi'ndeki orta refüjde kazı çalışmaları yapıyor. Bu çalışmalar sırasında yol kenarında toprak tepeleri oluştu. Yol boyunca devam eden tepeler özellikle sürücüleri zor durumda bırakıyor.

Araç sürücüleri, aydınlatmanın yetersiz olduğu caddede akşam saatlerinde, sık sık kaza tehlikesi atlatıyor. Ayrıca, karşıdan karşıya geçmek isteyen vatandaşlar zor durumda kalıyor. Belediye refüjdeki çalışmaları ne zaman tamamlayacak?

Semt sakinleri

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Kızılırmak Caddesi'nde orta refüj sulama sistemi çalışması yapılıyor. İhale sözleşmesi gereği, bu çalışmalar 12 Ağustos'ta bitirilecek. Vatandaşların şikayetiyle ilgili olarak müteahhit uyarıldı. Gerekli önlemler alınacak’’ dedi.

Sulama yapılmıyor

Muratpaşa Belediyesi, Eski Lara yolu üzerinde Falez projesi kapsamında çeşitli çalışmalar yapıyor. Ayrıca kanalizasyon kazıların var. Bu yoldaki trafik ara sokaklara verildi. Çağlayan Mahallesi 2047 Sokak da ana yol gibi kullanılıyor.

Araçlar sokağımızı kullandığı için sürekli toz yağmuru altındayız. Sokağımız asfaltlanmadığından toz çilemiz bitmiyor. Belediyeye, en azından sulama yapılması için başvuruda bulunduk. Ancak, bu talebimize de cevap gelmedi. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.

Hacer Özlü

Tel: (242) 243 15 55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!