Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2000 00:00

Haberin Devamı

Sokağımız şantiye gibi

ANTALYA'nın en eski semtlerinden biri olan Tahılpazarı'nda oturuyoruz. 458 Sokak şantiyeden farksız. Kum yığınları, kiremitler, demirler ve daha birçok inşaat malzemesi sokak ortasında istiflenmiş bekliyor. Yolun asfaltı ise köstebek yuvası gibi.

İnşaat alanına dönen bu yerde yürümek ve araba kullanmak neredeyse imkansız. Bunlar hiçbir uygar kente yakışmayan görüntüler. Yolumuzun bir an önce işgalden kurtarılmasını istemek sanırım hakkımız. Belediyenin sesimizi ne zaman duyacak. Tümay Çetin

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç, ‘‘Ekiplerimiz bu sokakta gerekli incelemeyi yapacaklar. Vatandaşlarımızdan çevre temizliği konusunda duyarlı olmalarını istiyoruz. Sorunun giderilmesine çalışacağız’’ dedi.

Utanıyoruz

Şehir merkezindeki birçok sokakta aynı problem yaşanıyor: Toz yağmuru. Çaybaşı Mahallesi 1339 Sokak'ta aylardır asfaltlanmıyor. Böyle bir sokakta oturmaktan utanıyoruz.

Kış boyunca çamur deryasında yüzdük. Yürümek işkenceden farksızdı. Yaz aylarının başlamasıyla percere ve kapı açmak imkansız hale geldi. Belediyenin gerekli çalışmayı yapmasını istiyoruz.

Selehattin Kor

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi yetkilileri, ‘‘Asfaltlama çalışmalarında Lara ve Güzeloba gibi turistik semtlere öncelik tanıyoruz. Söz konusu sokak da program dahilinde asfaltlanacak’’ diye konuştu.

Denetim yapılsın

İnönü İlköğretim Okulu arkasındaki caddede tam anlamıyla keşmekeş yaşanıyor. Burada bulunan durağa gelen minibüsler kırmızı ışık yansa bile durağa yanaşarak yolcu indirip bindiriyorlar. Bu sırada kendilerine yeşil ışık yanan yayalar karşıdan karşıya geçemiyor.

Tüm sürücüler bu kurala uyarken dolmuş şoförleri kırmızı ışığı görmezden geliyor. Öyle ki geçtiğimiz günlerde bir bayan canından oluyordu. Yaya geçidine çok yakın olan durakta denetim yapılmalı ya da durak başka bir yere taşınmalı. Oğuz Çatal

Yetkili diyor ki

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, ‘‘Buradaki dolmuş durağına ilişkin proje hazırlandı. Kentteki tüm duraklar; reklam panoları karşılığı yapılacaktır’’ diye konuştu.

Asayiş şubesine teşekkürler

Köşemizde yayınlanan haber üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü yetkilileri gerekli çalışmayı yaptı. Kızılsaray Mahallesi 60 Sokak'ta, alkol bağımlısı kişilerin ev gibi kullandığı eski araba, Şube Müdürü Hikmet Aygün'ün girişimleriyle kaldırıldı.

Semt sakinleri, özellikle akşam saatlerinde rahatsız olduklarını belirterek, ‘‘Gürültü ve kötü koku bizi bıktırmıştı. Yetkililere teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!