Derdiniz ve çözümleri

Güncelleme Tarihi:

Derdiniz ve çözümleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Asfalt ne zaman?

Fener Mahallesi

Antalya'nın lüks ve turistik diye bilinen Fener Mahallesi'nde ikamet ediyoruz. Ancak, böyle anılan bir semtte, asfaltsız, çakıl taşlarıyla örtülü bir sokak var. 1941 Sokak, adeta köy yolu gibi.

Değil araba ile buradan geçmek, yürümek bile özel bir yetenek gerektiriyor. Çünkü, bu yolda yürümekten çok, canbazlık yapıyoruz.

Aylardır beklediğimiz asfaltlama, ne zaman gerçekleşecek? Feride Özay

Yetkili diyor ki

Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Behzat Bilgiç

‘‘Asfalt yapımı için, hava koşulları uygun değil. Ancak, haziran ayında bu tür çalışmalara başlayabiliriz’’

Bulvar temizlendi

Portakal Çiçeği Bulvarı

Köşemizde yayınlanan haber üzerine, Muratpaşa Belediyesi harekete geçti. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı görevliler, Portakal Çiçeği Bulvarı'nda, orta refüjde biriken atıkları temizledi. Bulvarın ortasından geçen kanalda toplanan çöplerin, refüjdeki bitkilerin üzerine atıldığını belirten vatandaşlar, ‘‘Geç de olsa, görüntü kirliliği ortadan kalktı’’ diye konuştu.

Çukur kapatıldı

Üçgen Mahallesi

ASAT yetkilileri, köşemizde yayınlanan haber üzerine, Üçgen Mahallesi 111 Sokak'taki derin çukuru kapattı. Daha önce asfaltlanan yolda, ilave çalışmalar yapıldığını belirten semt sakinleri, ‘‘Açılan çukur, çakıl taşları ile örtüldü. Özellikle akşam saatlerinde, bu sokaktan geçen araçlar arızalanıyordu. Yayalar da yürüyemiyordu. Asfaltın onarılması ile rahatladık’’ şeklinde konuştu.

Kapak değiştirildi

Bayındır Mahallesi

Bayındır Mahallesi 322 Sokak'taki telefon kapağı değiştirildi.

TELEKOM yetkilileri, kaldırım üzerinde bulunan ve tam oturmadığı için yerinden oynayan kapağı değiştirdi. Çevre esnafı ‘‘Kapağın değiştirilmesiyle, hem biz hem kaldırımda yürüyen insanlar rahat bir nefes aldı’’ diye konuştu.

Boş direk ne işe yarar?

Fevzi Çakmak Caddesi

Fevzi Çakmak Caddesi'nde, özel bir bankanın yanındaki boş arazide bulunan boş elektrik direği, görüntü kirliliğine neden oluyor.

Elektrik iletme görevi olmayan, üzerinde tek tel parçası göremediğimiz bu eski direk, ne işe yarıyor çok merak ediyoruz. Bir tarafta Akdeniz'in en güzel manzarası, diğer tarafta ise bu paslı direk dikkati çekiyor. Zaman zaman çevresinde çöp biriktirilen bu direğin, en kısa zamanda kaldırılmasını istiyoruz. Ümit Olgun

Yetkili diyor ki

TEDAŞ yetkilileri ‘‘Ekiplerimiz, vatandaşlarımızın şikayetçi olduğu boş elektrik direğini kaldıracaklar’’

Karanlık çilesi bitmiyor

Konyaaltı

Antalya'da, turizmin kalbi Konyaaltı'nda, oteller bölgesi diye bilinen Altınkum ve Gürsu'da, yeni açılan 400. Cadde, neden hala karanlık? Bu güzelim cadde, geceleri zifiri karanlığa bürünüyor. Bunun yanı sıra, 100. Yıl devamında, beş kilometrelik küçük bir bölüm hariç, hiç ışıklandırma yok. Araç sürücüleri ve yayalar, ciddi tehlikeyle karşı karşıya kalıyor.

Yetkililerden acil çözüm bekliyoruz.

Konyaaltı sakinleri

Yetkili diyor ki

TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Tayyar Taşkan ‘‘Bu tip tesisler, yatırım programlarına alınarak gerçekleşebilmektedir. Bu nedenle, benzeri bulvar ve caddeler ile birlikte, Konyaaltı (sahil yolu) ve eski Lara caddelerini kapsayan ihale keşfi hazırlanmış, ihalenin yapılabilmesi için, genel müdürlüğümüze, yazı ile sunulmuştur’’

Tel: (242) 243 40 40

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!