Depremzedelere elektrik paraları iade edilecek

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelere elektrik paraları iade edilecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2001 00:00

Düzce'de prefabrike konutlarda barınan ve yanlışlıkla gönderildiği bildirilen elektrik faturalarını ödeyen depremzedelere paralarının iade edileceği bildirildi.

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ), Kasım ve Aralık ayları için prefabrike konutlarda barınan depremzedelere yanlışlıkla fatura gönderdi. Yaklaşık 200 depremzede, cezalı duruma düşmemek için ödemede bulundu.

SEDAŞ Düzce İşletme Şefi Zeki Gürel, bazı prefabrike konutlara yanlışlıkla fatura gönderildiğini, depremzedelerden bu faturaları ödeyen kişilerin bulunduğunu bildirdi. Gürel, "Bu durumdaki depremzedelere paralarını iade etmeye başladık'' dedi.

SEDAŞ Bolu İşletme Müdürü Kudret Özdemir ise Bolu'da prefabrike konutta kalırken elektrik parası ödeyen depremzedelerin, ödedikleri paranın, iade edilmesi yerine, daha sonra kullanacakları elektrik bedelinden düşüleceğini söyledi.

Özdemir, prefabrike konutlarda barınan depremzelerden 23 Şubat tarihine kadar elektrik bedeli alınmaması yönündeki kararın yürürlükte olduğunu hatırlatarak, "Bu karardan habersiz elektrik parası ödeyen depremzedelere ödeme yapmayacağız. Bu miktar, 23 Şubat'tan sonra kullanacakları elektrik bedellerinden düşülecek" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!