Güncelleme Tarihi:
Depremzedeler, kent merkezine uzak olduğu için konutlara ilgi göstermezken, ulaşım giderlerinin fazlalığı ve altyapının tamamlanmamasının da konutlara taşınmamalarının gerekçeleri olduğunu belirtiyorlar.
Depremzedeler Derneği (DEPDER) Yalova Şube Başkanı Başkanı Tuncay Aydıniçen, A.A muhabirine, kalıcı konutların yapıldığı bölgelerde sosyal yaşamın olmadığını belirterek, depremzedelerin bu nedenle konutlara taşınmak istemediklerini söyledi.
Konutların kent merkezine çok uzak olduğunu ve bu durumun depremzedelerin ulaşım giderlerini artırdığını ifade eden Aydıniçen, kalıcı konutların yer seçiminde kendilerine göre stratejik hatalar yapıldığını anlattı.
Aydıniçen, konutları inşa eden müteahhitlerin ''yarım yamalak'' işler yaptığını savunarak, ''Anahtarlarını teslim alan depremzedeler,binalardaki eksiklikler giderilmeden konutlarına girmek istemiyorlar. 5 binin üzerinde kalıcı konut yaptırıldı ama oturan kişi sayısı 900'ü geçmez'' dedi.
Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Numan Özkan'a göre ise depremzedeler tam donanımlı olmadığı için kalıcı konutlara taşınmıyorlar ve prefabrik konutlarda yaşamaya devam ediyorlar.
Devletin, kalıcı konutların bulunduğu bölgelerin okul, hastane, alışveriş merkezi ısınma ve güvenlik sorunlarını çözmesi gerektiğini dile getiren Özkan, ''Kalıcı konutların altyapı sorunları bir an önce giderilmeli. Depremzedeler, kalıcı konut bölgelerinde alışverişlerini rahat yapabilmeli, ulaşım sorunu yaşamamalı, güvenlik ve ısınma açısından sorunla karşılaşmamalı. Maalesef şu anki durum, böyle bir ortamı sağlamaktan uzak'' diye konuştu.