Deprem toplantısında deprem oldu

Güncelleme Tarihi:

Deprem toplantısında deprem oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2008 12:21

Jeoloji Mühendisleri Odası Kayseri Temsilcisi Adnan Evsen, dün meydana gelen orta şiddetli depremin, kentte meydana gelen sarsıntıları değerlendirmek için düzenledikleri basın toplantısının başlamasına saniyeler kala gerçekleşmesinin konunun önemiyle örtüştüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Adnan Evsen, dün meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremden önce, çeşitli tarihlerde Kayseri merkezli 6 hafif sarsıntı gerçekleştiğini anımsattı.


Bu depremleri değerlendirmek için basın toplantısı düzenlediklerini ifade eden Evsen, şöyle konuştu:
“Dün meydana gelen orta şiddetteki depremin, kentte meydana gelen sarsıntıları değerlendirmek için düzenlediğimiz basın toplantısı sırasında ben konuşmaya başlamadan saniyeler kadar önce gerçekleşmesi, konunun önemiyle örtüştü. Deprem, kameralar kayda girmeden birkaç saniye önce gerçekleşti. Eğer açıklama yaptığımız sırada gerçekleşmiş olsaydı deprem anını canlı olarak kaydedeceklerdi.”

Evsen, bundan sonra da mutlaka deprem olacağını belirterek, Kayseri'deki vatandaşların depremle yaşamayı öğrenmesi gerektiğini kaydetti.

Haberin Devamı

Halkın her deprem sonrası yayılan “6 şiddetinde deprem olacağı” yönündeki söylentilere inanmaması gerektiğini belirten Evsen, bugünkü teknoloji ile depremi ve şiddetini önceden tahmin etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Dün meydana gelen 4.9 büyüklüğündeki depremin ardından, bir yerel televizyon kamerası, toplantı anını ve yolun karşısındaki binalardan çıkan vatandaşların paniğe kapıldığı anları kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!