Deprem sonrası 2 metre derinliğinde yarıklar oluştu

Güncelleme Tarihi:

Deprem sonrası 2 metre derinliğinde yarıklar oluştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2006 15:57

Balıkesir'in Manyas İlçesi'ne bağlı Kuşcenneti Köyü'nde 20 Ekim'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından artçı sarsıntılarla birlikte arazide 2 metre derinliğinde ve yaklaşık 60 metre uzunluğunda yarıklar oluşması, bölgede korkuya neden oldu. Bazı köylüler, MTA uzmanlarının gelip inceleme yapmasını istedi.

Manyas'a bağlı Kuşcenneti Köyü'nde, 20 Ekim'de meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan artçı sarsıntılarla köy merasında yarıklar oluştu. Derinliği 2 metreyi bulan yarığın, yaklaşık 60 metre uzayarak göle kadar ulaştığını belirten köylüler, burada bir fay hattı olduğunu ileri sürdü. Göl içinde de yer yer yükseltiler meydana geldiğini ileri süren Ali Orhan, “Depremden sonra göle açılan balıkçılar, yer yer gölde yükseltiler olduğunu ve kayıklarının ise bu yükseltilere takıldığını belirtiyorlar. Köy merasındaki yarıklar, göle kadar uzanıyor. Burasının bir fay hattı olmasından endişe ediyoruz. Maden Teknik Arama Enstitüsü'nden uzmanların gelip, burada inceleme yapmasını bekliyoruz” dedi.

Köylülerden Mustafa Ateş ise yarığın köyün arıtma tesisine giden ana kanalizasyon hattı üzerinde meydana geldiğini bu nedenle de korkulacak bir şey olmadığını söyledi. Ateş, “Sanıyorum artçı sarsıntılarla birlikte kanalizasyon hattı üzerindeki topraklar yerleşti ve bu nedenle de yarıklar oluştu” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!