Deprem Şehitliği’nde acılar tazelendi

Güncelleme Tarihi:

Deprem Şehitliği’nde acılar tazelendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2010 11:39

12 KASIM depreminin 11’inci yıldönümünde depremin merkez üssü Düzce’nin Kaynaşlı İlçesi’nde bulunan Deprem Şehitliği’ne gelen vatandaşlar yakınlarının mezarları başında gözyaşı döktü.

Haberin Devamı

DEPREMİ UNUTMADILAR - FOTO GALERİ

12 Kasım 1999’da saat 18.58’de meydana gelen, merkez üssü Kaynaşlı olan 7.2 büyüklüğündeki depremde Düzce’de 16 bin 666 konut ve 3 bin 837 işyeri yıkılırken, 782 kişi yaşamını kaybetti. 316 kişinin öldüğü Kaynaşlı’da ise Deprem Şehitliği’nde acılar yeniden tazelendi. Depremin 11’inci yıldönümünde şehitliğe akın eden depremzedelerin yakınları, hayatlarını kaybedenler için Kuran-ı Kerim okuyup, dualar etti. Bazı depremzedeler ise yakınlarının mezarlarını çiçeklerle süsledi. Yakınlarının mezar taşını okşayan vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.
Depremde 28 yaşındaki oğlu Hasan Kaya’yı kaybeden Emine Kaya, “Oğlum depremden 10 dakika önce işyerine gitmişti. Daha sonra depremde işyeri yıkılmış binanın altında kalmış. Acısı hala dün gibi aklımda. Her gün sofrada yemek yerken o aklıma geliyor. Hala içim acıyor. Çok akıllı bir çocuktu. Kendine yeni bir araba almıştı” dedi.

Oğlu Naci Seymen’in mezar taşını okşayarak gözyaşlarına boğulan Ayşe Seymen, depremde oğlunun işyerinde olduğunu belirterek, “Bina yıkılmış ve binanın altında kalmış. Çok üzüldük, dünyamız yıkıldı. Deprem olduğunda ben evdeydim. Ne olduğunu anlayamadık. Büyük bir kütleme oldu. Büyük bir felaketti” diye konuştu.

Kaynaşlı Karaçalı Mahallesi’nde kahvede maç izlerken yıkılan binanın altında kalarak hayatını kaybeden 19 yaşındaki Kadir Kağan Aydın’ın annesi Nilgün Aydın ise, “Deprem olduğunda oğlum kahveye maç izlemeye gitmiş. Bina yıkılmış orada ölmüş. Daha gencecik çocuktu. Biz de kendi evimizdeydik. Evimiz yıkılmadı ama vitrinler devrildi. Çok kötü bir gündü” diye konuştu.

Depremde 74 yaşındaki annesi Münevver Akkurt ile oğlu 23 yaşındaki Mustafa Akkurt’u kaybeden Dursun Akkurt ise “Ben şehirlerarası otobüste şoförlük yapıyorum. Depremi radyoda duydum. Hemen eve geldim ve yerle bir olmuştu. Annem de o esnada evdeydi. O anı görünce neye uğradığımı şaşırdım. Çok büyük bir felaketti” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!