Deprem için uluslararası konferans

Güncelleme Tarihi:

Deprem için uluslararası konferans
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi dünyanın depremden etkilenen şehirlerinin yönetici ve uzmanlarını, 17-19 Ağustos arasında Lütfü Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'da yapılacak 'Marmara Depremi Değerlendirme Konferansı ve EMI II. Kardeş Şehirler Toplantısı' başlıklı konferansta bir araya getiriyor. Deprem felaketinden çıkarılacak dersler ve büyükşehirlerin afet yönetimi uygulamalarının ele alınacağı konferans, dünyada depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayacak. Ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna ve EMI (Deprem ve Mega Şehirler İnisiyatifi) Genel Sekreteri Dr. Fouad Bendimerad sunuş konuşmaları yapacaklar.

Konuşmacılar: İTÜ öğretim üyesi ve Ulusal Deprem Konseyi üyesi Prof.Dr. Aykut Barka, Marmara Araştırma Merkezi Başkanı ve Ulusal Deprem Konseyi üyesi Prof.Dr. Naci Görür, MIT öğretim üyesi Prof.Dr. Nafi Toksöz, BÜ Deprem Mühendisliği Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. Mustafa Erdik, İTÜ öğretim üyesi ve Jeofizik Mühendisleri Odası Genel Başkanı Prof.Dr. Ahmet Ercan, İÜ Sismoloji Anabilim Dalı Başkanı ve Ulusal Deprem Konseyi üyesi Prof.Dr. Ömer Alptekin, Yüksek Mimar Dr. Turgut Cansever.

Yurtdışından 70 kadar yetkilinin yanı sıra, Köln, Shimoneseki, Durres belediye başkanları ile Berlin, Şangay belediye başkanlarının temsilcileri de konferansta hazır bulunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!